DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Orchester Purpur - Orlando Paladino, 2. in 3. dejanje

V okviru festivala Seviqc Brežice, ki staro glasbo že leta predstavlja občinstvu v različnih krajih po Sloveniji, se je tokrat v Grand hotelu Rogaške Slatine predstavil zanimiv evropski projekt mladih umetnikov. Orchester Purpur, ki je bil ustanovljen leta 2011 združuje mlade nadarjene glasbenike iz vse Evrope. V središče letošnjega programa je skupina postavila Haydnove opere v novi, sodobni preobleki. Tako smo v Rogaški Slatini posneli zanimivo izvedbo obsežne Haydnove opere, Orlando Paladino. 

V drugem in tretjem dejanju opere se beg zaljubljenega para, Angelice in Medora pred ljubosumnim Orlandom nadaljuje. Njegova blaznost in bojno podžiganje Angelicinega zaščitnika Rodomonta zaljubljeni par postavlja v brezizhoden položaj. Reševanje le tega s težavo rešuje vila Alcina, dogajanje pa na parodičen način s humornimi opazkami spremlja še en zaljubljeni par, Pasquale in Eurilla. 

Orchester Purpur - Orlando Paladino, 1. dejanje

V okviru festivala Seviqc Brežice, ki staro glasbo vrhunskih mednarodnih izvajalcev predstavlja občinstvu v različnih krajih po Sloveniji, se je tokrat v Grand hotelu Rogaške Slatine predstavil zanimiv evropski projekt mladih umetnikov. Orchester Purpur, ki je bil ustanovljen leta 2011 združuje nadarjene mlade glasbenike iz vse Evrope. V središče letošnjega programa je skupina postavila Haydnove opere v novi, sodobni preobleki. Tako smo v Rogaški Slatini posneli zanimivo izvedbo obsežne Haydnove opere, Orlando Paladino. 

V prvem dejanju opere se glavni junak Orlando blazno zaljubi v princeso Angelico, ki pa svojo ljubezen že deli z bojevnikom Medorom. Njegova ljubosumnost dogajanje in vpletene vanj pripelje do dramatičnih zapletov, ki jih je z zvijačami in čari sposobna reševati le vila Alcina.