DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

PressCafé v Slovenski Bistrici

Kdaj: 17. 8. 2018 ob 11:00

Vabljeni!

Naroči vstopnice:

Cena vstopnice: brezplačno

Vabljeni na PressCafe, ki bo v petek, 17. avgusta 2018 ob 11 uri v kavarni Cuker kuhna (Grajska ulica 11, Slovenska Bistrica). Predstavili Vam bomo hrvaški ansambel Projekt Lazarus, ki bo imel koncert v Bistriškem gradu v soboto, 25. avgusta 2018. 

Dogodek je odprt za javnost in brezplačen. Prosimo pa za predhodno najavo prisotnosti, zaradi lažje organizacije TUKAJ. Lahko pa svojo udeležbo sporočite tudi na info@k-ramovs.si ali pokličete na 01 242 08 12. 

Projekt Lazarus (HR)

Na hrvaški glasbeni sceni od leta 2013 vodi nov profesionalni ansambel, imenovan "Projekt Lazarus", katerega neobičajno ime skriva glavni cilj tega ansambla - revitalizacijo hrvaške glasbene dediščine. "Projekt Lazarus" je v okviru združenja Hrvaškega glasbenega centra ustanovil iniciator in ustanovitelj ansambla bas Robert Palić, član Opere HNK v Zagrebu. Raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavitev hrvaške glasbene dediščine so glavni cilji Projekta Lazarus, ki se uresničujejo z dvema glavnima procesoma; raziskovati še neodkrito glasbeno literaturo od 16. do 18. stoletja v sodelovanju s strokovnjaki za to obdobje in modeliranjem profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in predstavitev glasbenih del.

PARTNERJI