DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Predtakt s Projekt Lazarus

Kdaj: sobota, 25. 8. 2018 ob 19:30

Naroči vstopnice:

brezplačno

Festibus: Odhod ob 17:45 izpred Hale Tivoli. Cena prevoza je 10€.

Vabljeni na festivalski predtakt! Hrvaški ansambel Projekt Lazarus bo predstavil koncertni program z naslovom Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara

Predtakt se začne ob 19:30, eno uro pred koncertom. Dogodek je brezplačen, vendar je potrebno rezervirati vstopnico. Po pogovoru z umetniki sledi ogled razstave v okviru IV. trienala UNICUM 18 »Zgodba o vrelni vehi« in »Mednarodna razstava keramičnih vinskih kozarcev in vrčev« pod vodstvom Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica. 

Vabljeni!

 

 

Projekt Lazarus (HR)

Na hrvaški glasbeni sceni od leta 2013 vodi nov profesionalni ansambel, imenovan "Projekt Lazarus", katerega neobičajno ime skriva glavni cilj tega ansambla - revitalizacijo hrvaške glasbene dediščine. "Projekt Lazarus" je v okviru združenja Hrvaškega glasbenega centra ustanovil iniciator in ustanovitelj ansambla bas Robert Palić, član Opere HNK v Zagrebu. Raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavitev hrvaške glasbene dediščine so glavni cilji Projekta Lazarus, ki se uresničujejo z dvema glavnima procesoma; raziskovati še neodkrito glasbeno literaturo od 16. do 18. stoletja v sodelovanju s strokovnjaki za to obdobje in modeliranjem profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in predstavitev glasbenih del.

Lokacija

Slovenska Bistrica, Bistriški grad

Grad Slovenska Bistrica je osrednja mestna zgradba in je primer velikih nižinskih grajskih tvorb na Slovenskem. V pisnih virih se prvič omenja leta 1313.

PARTNERJI

FESTIBUS

Cena avtobusne povezave s koncerti iz Ljubljane in Zagreba znaša 10€. Odhod izpred Hale Tivoli in Dvorane Lisinski.