DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Odprta vaja Amsterdam Corelli Collective

Kdaj: ponedeljek, 24. 8. 2015 ob 17:00

Naroči vstopnice:

Cene vstopnic

Glasbeniki zasedbe za staro glasbo Amsterdam Corelli Collective vabijo ljubitelje glasbe in vse, ki jih zanima glasba ter delo z umetniki, da se jim v sklopu desetdnevne umetniške rezidence festivala Seviqc Brežice in evropskega projekta eeemerging, pridružijo na odprti vaji.
Si želite v živo doživeti ustvarjalni delovni proces priprave koncertnega programa? Bi radi izvedeli kako in kje umetniki dobijo idejo za koncept koncerta ter kako iz ideje nastane vrhunska izvedba koncerta?


Ponedeljek, 24. avgust 2015, 17:00
Turistična kmetija pri Martinovih, Globočice 8, 8262 Krška vas
Vstopnine ni.


V Amsterdamu delujoči ansambel Amsterdam Corelli Collective je ansambel, poln energije in zanosa,  sestavlja ga štirinajst mladih glasbenikov, ki skušajo z zgodovinsko izvajalsko prakso nagovarjati današnje občinstvo. Ansambel je leta 2013 ustanovila Ryuko Reid, ki je zbrala trinajst godalcev in čembalista, ki vsi dobro poznajo zgodovinsko izvajalsko prakso.


Kot je zapisala Ryuko, je za večino glasbenikov in igralcev oder znan prostor, na katerem pa se nikoli ne počutiš enako. Da bi kot umetniki šli še dlje, člani ansambla Amsterdam Corelli Collective raziskujejo prav ta paradoks odra, stopajo iz udobja navajenosti ter iščejo nove načine izražanja brez inštrumentov. 

Amsterdam Corelli Collective (NL)

Za večino glasbenikov in igralcev je oder znan prostor, na katerem pa se nikoli ne počutiš enako. Da bi kot umetniki šli še dlje, člani ansambla Amsterdam Corelli Collective raziskujejo prav ta paradoks odra, stopajo iz udobja navajenosti ter iščejo nove načine izražanja brez inštrumentov.

Program dogodka

Predstavitev dela ansambla in aktivnosti v sklopu rezidence.

Lokacija

Globočice, Turistična kmetija Pri Martinovih

PARTNERJI