DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Najlepši koncerti stare glasbe
z vrhunskimi umetniki vsega sveta
v najlepših kulturnih spomenikih Slovenije

*******

Program Seviqc je danes v Sloveniji sinonim za staro glasbo. V dobrih štirih desetletjih si je utrdil ugled doma kot razvojni program nacionalnega pomena in se uvrstil med najpomembnejše kulturne dogodke, v svetu pa si je ustvaril status odlične in visoko cenjene prireditve ter požel priznanja umetnikov, producentov, strokovne kritike, poslovnega sveta ter ljubiteljev glasbe. Na koncerte festivala Seviqc Brežice vabimo zgolj najuglednejše umetnike, ki izvajajo vrhunski program najvišje kvalitete. Velik pomen dajemo razvoju domače scene stare glasbe in si prizadevamo, da slovenske umetnike povežemo z mednarodnimi. Skozi različne programske sklope kompleksno predstavljamo evropsko in svetovno glasbeno zapuščino od srednjega veka do začetka 20. stoletja. V ospredju je živa umetnost, kakor pove tudi naše ime Seviqc: »SEmper VIva Quam Creata« ali »vedno živa kakor ustvarjena«. Program festivala je zasnovan izključno v maniri historične izvajalske prakse in se dogaja zgolj v prostorih slovenske kulturne dediščine.

V 2024 načrtujemo koncerte festivala z umetniki iz Argentine, Avstrije, Belgije, Brazilije, Gvatemale, Italije, Litve, Mehike, Nemčije, Slovenije, Španije, Švice in Velike Britanije, festivalske predtakte, turistične pakete Seviqc Open, digitalni album The Best of Seviqc in razvojno izobraževalni program Seviqc Inkubator s sklopoma Seviqc Tour in Seviqc Inkubator.

Program Seviqc smo pričeli v Radovljici leta 1982 in ga za zaradi slabe podpore selili 1997 v Brežice, od kjer se je razširil po velik delu Slovenije. Arhivi do 1996 so izgubljeni, statistični podatki od 1997 do danes so v tabelah v podmeniju Poročilo izvedbe.

Več v Poročilu izvedbe