DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Srečno 2022

09. 01. 2022

Na začetku novega koledarskega leta Vam vsem želim eno lepo, zdravo in uspešno leto 2022.

V zadnjih mesecih sem veliko delal tudi na podatkovnih bazah in pomislil, da je knjiga Smeh stoletij v poglavju Kulturna politika nekaj, kar nam lahko olajša delo v kulturi, pa tudi drugje, in kar je dobrodošlo za spodbuden začetek novega leta, za katerega pravijo, da bo zelo dobro. Spodbudna je tudi uvodna misel Marka Twaina: Med najboljše reči na svetu sodi smeh.

Programa 2022 še nismo potrdili. Čakamo na rezultate štiriletnega razpisa. Če bomo potrjeni, bo program hitro objavljen, sicer pa malo kasneje, ker bo treba veliko preurediti.

Osvežil sem poročilo izvedbe in tabele poročila. Še posebej sem vesel, da mi je uspelo urediti seznam izvajalcev programa, kar je bilo kar naporno, ker so bili nekateri podatki za poimensko oblikovanje nekoliko nepopolni.

V poglavju Kulturna politika sem objavil Prispevek k razpravi o korekturi oblikovanja razpisov. Dokument je pričel nastajati v lanskem maju, kot moj prispevek, kaj lahko izboljšamo.

Pošiljam Vam še povezavo na animiran film Jehanne francosko-armenskega umetnika Atama Rashoja o Ivani Orleanski, za katerega je glasbo napisal Pierre Hamon, velik specialist za srednjeveško glasbo, ki je kot flavtist večkrat nastopil na Seviqc Brežice

Klemen Ramovš