DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Seviqc Brežice je imetnik znaka EFFE 2022-2025

18. 07. 2022

Z navdušenjem in ponosom sporočamo, da smo ponovno med imetniki znaka EFEE. To nam kot mednarodna referenca veliko pomeni. Sporočilo generalne sekretarke EFA ga. Kathrin Deventer je tukaj.

Evropa za festivale, festivali za Evropo – EFFE je akcija, ki jo je sprožilo Evropsko združenje festivalov (EFA), podpirata pa jo Evropska komisija in Parlament. EFFE festivalsko občinstvo opozori na umetnost prek zbirke podatkov FestivalFinder.eu, po kateri je mogoče iskati, ki služi vsem vrstam interakcij in pobud, ki priznavajo delo raznolike evropske umetniške festivalske pokrajine. Evropa je v stalnem razvoju in spremembah. Moč EFFE je v njegovi raznolikosti; svojo ponudbo za razpravo o možnostih, da bi umetnosti dali več prostora v naših družbah. Več o EFFE FestivalFinder.eu je tukaj.

Znak EFFE je evropski žig kakovosti za izjemne umetniške festivale, ki izkazujejo njihovo angažiranost na področju umetnosti, vključenost skupnosti in mednarodno odprtost. Danes je več kot 1550 festivalov po vsej Evropi prejelo oznako EFFE. Več o znaku EFFE je tukaj.

Seviqc Brežice je imetnik znaka EFFE vse od 2015 (2015-2016, 2017-2018, 2019-2020-2021), ko je EFA sprožila pripravljalni ukrep EFFE, ki ga podpirata Evropska komisija in Evropski parlament.