DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Rezidenca mladih umetnikov na kmetiji Smodiš na Goričkem

28. 11. 2014

V okviru evropskega projekta eeemerging bodo na Turistični kmetiji Smodiš v Otovcih v začetku decembra deset dni ustvarjali mladi glasbeniki nizozemskega ansambla za staro glasbo Seconda Pratica. Štiriletni proces, ki ga pričenja projekt eeemerging, bo do leta 2018 na avdicijah izbranim najobetavnejšim mladim ansamblom omogočal odlične delovne pogoje, strokovno izobraževanje, podporo in organizacijo lastnih projektov. V prvi od štirih desetdnevnih rezidenc na Goričkem, bosta mlade glasbenike usposabljali dve odlični, strokovno izredno suvereni in mednarodno priznani umetnici Tanja Skok in Simona Zorc Ramovš.

Ansambel bo pripravil zanimiv program Nova Europa: Melodije in palimpsesti sveta v nastajanju, ki ga boste lahko slišali na dveh koncertih, 5. 12. 2014 ob 19:30 na gradu Grad in 6. 12. 2014 ob 19:30 na gradu Rajhenburg.

Koncert na gradu Grad boste 5. 12. 2014 ob 19:30 lahko poslušali tudi v neposrednem prenosu na tretjem programu Radia Slovenija – programu ARS: http://mp3.rtvslo.si/ars

Vabljeni tudi na javno vajo: ansambel bo 7. 12. 2014 med 15:00 in 17:00 na odprti vaji predstavil svoje delo v sklopu rezidence in gostil povabljene umetnike, novinarje in ostale glasbene sladokusce iz domačih krajev.

 

Rezidenca umetnikov na Goričkem je podprta s sredstvi programa Evropske unije, Ustvarjalna Evropa, projekt v Sloveniji pa vodi organizator festivala stare glasbe Seviqc Brežice, Ars Ramovš zavod za umetnost.