DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Ob 30. obletnici razglasitve samostojnosti Vam vsem iskreno čestitam in ​želim naši Republiki uspešno pot naprej.

25. 06. 2021

Dragi in spoštovani državljani Republike Slovenije,

Seviqc Brežice beleži letos svojo 40. sezono. Nekoliko težje je razumljiv odnos, ko politiki radi menijo, da je kultura pomembna, realnost pa je precej drugačna. Sicer je zadnja razprava ob interpelaciji ministra pokazala, da je med poslanci odnos do kulture pozitiven, čeprav je razumevanje večinsko zoženo na javne zavode, manj pa upošteva druge kulturotvorne skupine.

Moje zahteve https://www.seviqc-brezice.si/za-enakopravnost-v-kulturi.html so v celoti neizpolnjene, kulturni ministri zadnjih let so bili ali neučinkoviti ali onemogočeni. Sem pa vesel, ker me minister dr. Simoniti julija 2020 na mojo prošnjo, da vzpostavimo pozitiven dialog, pozdravlja v upanju in želji, da najdem ustrezen način, ki bo omogočal realizacijo našega kulturnega programa.

Naš letošnji program smo objavili pred slabim tednom, do začetka je še 43 dni, trenutno je izdanih 9,27 % kapacitet. Več o našem letošnjem programu je na https://www.seviqc-brezice.si/splosno.html, priprave dnevno predstavljamo na Facebooku (https://www.facebook.com/klemen.ramovshttps://www.facebook.com/Seviqc.Brezice.Festival) in LinkedInu (https://www.linkedin.com/in/klemenramovš/https://www.linkedin.com/company/seviqc-brezice/).

Ob 30. obletnici razglasitve samostojnosti
Vam vsem iskreno čestitam in
​želim naši Republiki uspešno pot naprej.

Klemen Ramovš