DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Kdo so obiskovalci Seviqc Brežice in kaj si mislijo o festivalu?

18. 12. 2014

Mnenje naše publike nam je izjemno pomembno, saj menimo, da lahko z upoštevanjem komentarjev, mnenj, želja in predlogov najučinkoviteje izboljšamo našo organizacijo in s tem izvedbo festivala. V ta namen vsako leto na vseh koncertih poleg programskega lista vsi obiskovalci dobijo tudi anketni vprašalnik z 10 kratkimi vprašanji.

Začetek nujnih vzdrževalnih del na Borlu

6. 11. 2014

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije je pričelo z izvajanjem nujnih gradbenih del na gradu Borl ob vhodnem portalu, na zunanjem grajskem dvorišču in v poročni dvorani

Opera Orlando paladino

31. 10. 2014

TV Slovenija je v internetni arhiv sedaj dodala še drugo in tretje dejanje Haydnove opere Orlando paladino v izvedbi orkestra Purpur. Opero je konec avgusta v Grand hotelu Rogaška posnela RTV Slovenija.

Prvi izbor mladih ansamblov v projektu eeemerging

8. 10. 2014

Od 3. do 5. oktobra 2014 smo imeli v Ambronayu v Franciji delovno srečanje soorganizatorji mednarodnega štiriletnega projekta eeemerging, ki ga v okviru programa Ustvarjalna Evropa sofinancira Evropska komisija. Projekt bo opogumil mednarodno kroženje in promocijo mladih umetnikov stare glasbe.

Stara glasba v Veseli šoli

6. 10. 2014

Skupaj z uredništvom Vesele šole smo pripravili tematsko številko Stara glasba, ki je izšla kot priloga septembrske revije Pil. »Kaj je stara glasba? Beatli iz babičine vinilke? Pa kaj še!

Video posnetek opere Orlando paladino

6. 10. 2014

Vabimo k ogledu prvega dejanja Haydnove opere Orlando paladino v izvedbi orkestra Purpur, ki jo je RTV Slovenija konec avgusta posnela v Grand hotelu Rogaška.