DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

 

Krka v vrhu svetovnih generičnih farmacevtov

Z mislijo na rast in razvoj je vsak posameznik del zgodbe o uspehu.

Začeli smo kot majhen farmacevtski laboratorij, z odločnimi potezami pa smo se razvili v mednarodno farmacevtsko poslovno skupino z več kot 11.000 zaposlenimi. V več kot 60 letih smo zrasli v skupino, ki jo poleg matične družbe v Sloveniji sestavljajo odvisne družbe in predstavništva v več kot 40 državah. Svoje izdelke tržimo v več kot 70 državah.

Na leto prodamo za več kot 1 milijardo evrov izdelkov in storitev, kar nas uvršča med vodilna generična farmacevtska podjetja.

Ključni del naše ponudbe so zdravila na recept, ki lajšajo najpogostejše bolezni sodobnega časa. Najpomembnejša so zdravila za bolezni srca in žilja, bolezni osrednjega živčevja ter bolezni prebavil in presnove. Uvrščamo se med vodilne proizvajalce zdravil za zniževanje zvišanega krvnega tlaka in holesterola ter zdravljenje ulkusa in refluksa.

Za zdravilo skrbimo od začetne ideje do ključnega trenutka, ko ga prejme bolnik.

Celotno pot svojih izdelkov obvladujemo z vertikalno integriranim poslovnim modelom. Drugače povedano: snujemo jih od začetka do konca, od razvoja učinkovine do končnega izdelka. Poskrbimo tudi za njihovo registracijo na različnih trgih ter za učinkovito trženje in prodajo. Vertikalno integrirani izdelki predstavljajo več kot 70 % našega prodajnega programa.

Ker gre za zdravje, ne poznamo kompromisov: pri razvoju zdravil je le najboljše dovolj dobro!

Pri razvoju zdravil, ki temelji na lastnem znanju in inovacijah, sodelujejo strokovnjaki z več kot 30 naravoslovnih in tehničnih področij. Učinkovine sintetiziramo po lastnih inovativnih postopkih, v razvoju in proizvodnji inovativnih farmacevtskih oblik pa uporabljamo najzahtevnejšo tehnologijo. V celotnem procesu upoštevamo zahtevane mednarodne standarde in tako zagotavljamo kakovost, varnost in učinkovitost.

Naša navzočnost na tujih trgih in naši tržni deleži potrjujejo, da smo na pravi poti.

Zdravila na recept predstavljajo več kot 80 % celotne prodaje, pomemben delež pa prinašajo tudi izdelki brez recepta in veterinarski izdelki. Ponudbo dopolnjujejo zdraviliško-turistične storitve. Izdelke tržimo pod lastnimi blagovnimi znamkami, ki so na prostranem območju od Lizbone do Vladivostoka že močno uveljavljene. Z našimi zdravili se vsak dan zdravi 45 milijonov ljudi.

Naše temeljno poslanstvo, naša ključna poslovna usmeritev in naš edini cilj.

Z razvojem, proizvodnjo in prodajo zdravil tlakujemo poti, ki vodijo do boljšega zdravja. Živeti zdravo življenje pomeni tudi to, da spodbujamo zdrav življenjski slog, odgovorno skrbimo za občutljivo naravno okolje ter aktivno podpiramo razvoj družbenega okolja, v katerem živimo in delamo. To je zahtevno poslanstvo, ki smo mu povsem predani.