DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Seconda Pratica (NL) Foto

6. 12. 2014

6.12.2014, Brestanica, Grad Rajhenburg. Nova Evropa: Melodije in palimpsesti sveta v nastajanju

Seconda Pratica (NL) Foto

5. 12. 2014

5.12.2014, Grad, Grad Grad. Nova Evropa: Melodije in palimpsesti sveta v nastajanju

Orchester Purpur - Orlando Paladino, 2. in 3. dejanje video

12. 10. 2014

V okviru festivala Seviqc Brežice, ki staro glasbo že leta predstavlja občinstvu v različnih krajih po Sloveniji, se je tokrat v Grand hotelu Rogaške Slatine predstavil zanimiv evropski projekt mladih umetnikov. Orchester Purpur, ki je bil ustanovljen leta 2011 združuje mlade nadarjene glasbenike iz vse Evrope. V središče letošnjega programa je skupina postavila Haydnove opere v novi, sodobni preobleki. Tako smo v Rogaški Slatini posneli zanimivo izvedbo obsežne Haydnove opere, Orlando Paladino. 

V drugem in tretjem dejanju opere se beg zaljubljenega para, Angelice in Medora pred ljubosumnim Orlandom nadaljuje. Njegova blaznost in bojno podžiganje Angelicinega zaščitnika Rodomonta zaljubljeni par postavlja v brezizhoden položaj. Reševanje le tega s težavo rešuje vila Alcina, dogajanje pa na parodičen način s humornimi opazkami spremlja še en zaljubljeni par, Pasquale in Eurilla. 

Orchester Purpur - Orlando Paladino, 1. dejanje video

5. 10. 2014

V okviru festivala Seviqc Brežice, ki staro glasbo vrhunskih mednarodnih izvajalcev predstavlja občinstvu v različnih krajih po Sloveniji, se je tokrat v Grand hotelu Rogaške Slatine predstavil zanimiv evropski projekt mladih umetnikov. Orchester Purpur, ki je bil ustanovljen leta 2011 združuje nadarjene mlade glasbenike iz vse Evrope. V središče letošnjega programa je skupina postavila Haydnove opere v novi, sodobni preobleki. Tako smo v Rogaški Slatini posneli zanimivo izvedbo obsežne Haydnove opere, Orlando Paladino. 

V prvem dejanju opere se glavni junak Orlando blazno zaljubi v princeso Angelico, ki pa svojo ljubezen že deli z bojevnikom Medorom. Njegova ljubosumnost dogajanje in vpletene vanj pripelje do dramatičnih zapletov, ki jih je z zvijačami in čari sposobna reševati le vila Alcina. 

Capella Carniola (SI) Foto

7. 9. 2014

7.9.2014, Turjak, Grad Turjak, Viteška dvorana. Libre Vermell de Montserrat & labirinti pomladi in ljubezni

Maria Gabryś (PL) Foto

5. 9. 2014

5.9.2014, Rogaška Slatina, Grand Hotel Rogaška. Schubert - Mendelssohn – Chopin romantika v dialogu

Maria Gabryś (PL) Foto

3. 9. 2014

3.9.2014, Maribor, Mariborski grad. Schubert - Mendelssohn – Chopin romantika v dialogu