DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Festivalski predtakt 13.8.2021

Kdaj: petek, 13. 8. 2021 ob 19:00

Klepet z Adriano Alcaide
Snemanje: Radio Slovenija

Sprehod s strokovnim vodstvom po ulicah brežiškega starega mestnega jedra pod vodstvom direktorice Posavskega muzeja Brežice Alenke Černelič Krošelj

Obiskovalci morajo upoštevati navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) na dan dogodka.

Vabljeni !

Naroči vstopnice:

Cene vstopnic

Adriana Alcaide (ES)

Adriana Alcaide, rojena v Barceloni, je s subvencijo katalonske vlade zaključila štirileten študij historične interpretacije in baročne violine na Kraljevskem konservatoriju v Haagu na Nizozemskem pri Enricu Gattiju, Pavlu Besnoziuku, Elizabeth Walfish, Tonu Koopmanu, Christini Pluhar, Lucy van Dael, Ryu Terakadu, Jaapu ter Lindnu, Wielandu Kuijknu in drugih. Od leta 2000 do 2002 je bila članica European Baroque Orchestra ter je sodelovala z Royem Goodmanom in Andrewom Manzejem. Trenutno sodeluje z L’Arpeggiata, Al Ayre Español, Ludovice Ensemble, Christino Pluhar, Martinom Gesterjem, Monico Huggett in drugimi. Posnela je več zgoščenk za založbe Harmonia Mundi, Naïve, K617 in Brilliant Classics. In pred kratkim je izdala lastno samostojno zgoščenko »Tihožitje«, ki je prejela čudovite kritike. Ustanovila je Symbiotic Ensemble ter Follia Project, glasbo povezuje s scenskim delom in prosto improvizacijo. Je tudi glasbena direktorica in glavna izvajalka skupine Händel and Friends pri Auditori Educa. Nastopala je v dvoranah kot sta Carneggie Hall v New Yorku in Wigmore Hall v Londonu. Od leta 2015 sodeluje v japonski tradicionalni glasbeni skupini Soubugen, s katero je večkrat gostovala po Japonski.

Lokacija

Brežice, Grad Brežice

Dvonadstropni grad je najmogočnejša stavba v Brežicah, zgrajena sredi 16. stoletja, na mestu kjer je stal grad, porušen med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. V mirnejših časih je plemiška rodbina Attems grad spremenila v rezidenco.

PARTNERJI