DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Festivalski predtakt 23.8.2021

Kdaj: ponedeljek, 23. 8. 2021 ob 19:00

Klepet z ansamblom XVIII-21 Le Baroque Nomade
Snemanje: Radio Slovenija

Sprehod s strokovnim vodstvom do železnih mostov čez Savo in Krko (1906) in predstavitev obnove pod vodstvom direktorice Posavskega muzeja Brežice Alenke Černelič Krošelj

Obiskovalci morajo upoštevati navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) na dan dogodka.

Vabljeni !

Naroči vstopnice:

Cene vstopnic

XVIII-21 Le Baroque Nomade (FR)

Potovanja so sestavni del glasbenega delovanja XVIII-21 Le Baroque Nomade. V vsakem, tudi drobnem času, najdemo nepozabna srečanja: koncert v Kabulu z afganistanskimi glasbeniki takoj, ko so odpravili talibansko prepoved glasbe, bo ostal v nepozabnem spominu. Trajno sodelovanje s kitajskimi umetniki je kulturam omogočilo, da so se opazovale in se razumele pred izmenjavo svojih izkušenj. Šest let dolgo partnerstvo z l’AGORA-La Marsa v Tuniziji je ustvarilo možnost dolgoročnega projekta o glasbeni izmenjavi med obema obalama Sredozemskega morja. 15 let skupnih izkušenj z romunsko-madžarskimi umetniki iz Transilvanije je pripeljal do evropskega mednarodnega projekta, ki ga je skupaj s slovaškimi, romunskimi, ukrajinskimi in francoskimi partnerji zgradil kulturni center Gödöllö Castel na Madžarskem. In toliko drugih. Muzikološka strogost mora iti z roko v roki z veliko živahnostjo na odru. XVIII-21 Le Baroque Nomade zato pripisuje velik pomen intenzivnosti svojih koncertov, da postanejo edinstveni in enostavni: prisotnost plesalke Merlin Nyakam, uprizoritve, interakcije z javnostjo itd. Zdaj jo potrebujemo bolj kot kdaj koli prej. XVIII-21 Le Baroque Nomade glasbo še naprej uporablja kot družbeno vez, vezaj med kulturami, da bi še naprej povezoval ljudi, spodbujal razumevanje, dialog in mir. XVIII-21 Le Baroque Nomade je izvedel več sto koncertov v Franciji in zunaj nje, v več kot 45 državah. Objavil več kot dvajset zgoščenk, ki jih je kritika odlično ocenila: Télérama, France Musique, nominacija za "Victoires de la Musique", Classic News, Classica, Le Monde, Diapason, La Terrasse itd.

Lokacija

Brežice, Grad Brežice

Dvonadstropni grad je najmogočnejša stavba v Brežicah, zgrajena sredi 16. stoletja, na mestu kjer je stal grad, porušen med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. V mirnejših časih je plemiška rodbina Attems grad spremenila v rezidenco.

PARTNERJI