DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Festivalski predtakt 16.8.2021

Kdaj: ponedeljek, 16. 8. 2021 ob 19:00

Klepet z ansamblom Scaramuccia
Snemanje: Radio Slovenija

Obisk razstave »Prelomnice ob Prešernovi ulici in pot okoli gradu« v Posavskem muzeju Brežice pod vodstvom direktorice Alenke Černelič Krošelj

Obiskovalci morajo upoštevati navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) na dan dogodka.

Vabljeni !

Naroči vstopnice:

Cene vstopnic

Scaramuccia (NL)

Scaramuccia je bila ustanovljena z namenom, da odkriva manj znan baročni repertoar. V svoji karieri je ansambel prejel pohvale za živahnost in izraznost svojih nastopov, njihove bližine javnostim in izvirnosti svojih programov. Scaramuccia je bila nagrajena z nagrado občinstva na tekmovanju Göttinger Reihe Historischer Musik 2015/2016. Njihov prvi album »Vivaldi. Nuove Sonate« (Ayros, 2016) vključuje tudi RV 820 in RV 205/2, ki ju je nedavno odkril Javier Lupiáñez, violinist in muzikolog ansambla. Trenutni projekt ansambel je »The Cabinet II Project«, ki pripoveduje o glasbenem popotovanju v Dresden Johanna Georga Pisendla preko njegove zbirke rokopisov Schrank II, ki jih hrani Sächsische Landesbibliothek – Staats- und Universitätsbibliothek Dresden. Zgoščenki »1717. Spomini na potovanje v Italijo«, ki je bila nominirana leta 2019 za nagrado ICMA, in »Pisendel. Neue Sonaten«, pravkar izdana decembra 2020, sta prva albuma tega projekta.

Lokacija

Brežice, Grad Brežice

Dvonadstropni grad je najmogočnejša stavba v Brežicah, zgrajena sredi 16. stoletja, na mestu kjer je stal grad, porušen med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. V mirnejših časih je plemiška rodbina Attems grad spremenila v rezidenco.

PARTNERJI