DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Faenza (FR)

Faenza (FR):

Marco Horvat (glas, teorba, baročna kitara)

Olga Pitarch (glas)

 

O umetnikih:

Ansambel Faenza s svojim umetniškim pristopom po eni strani teži k programom zelo majhnih razsežnosti, kjer glasba zveni v intimnih ambientih (Le Salon de Musique – Glasbeni salon), po drugi strani pa vzporeja staro glasbo s sodobnimi slogi. Med tema dvema skrajnostma ansambel izvaja tudi glasbene nastope s kostumi in sceno, uprizorjene koncerte (La Semaine Mystique) in »tradicionalne« koncerte stare glasbe (Amorosa Fenice, Il Giardino di Giulio Caccini, ll Mazzetto di Fiori, La Conversation, Le Chants des Charlatans in Madrigali e Sonate di Giovanni Zamboni).

Marco Horvat

Marco Horvat je k stari glasbi vedno pristopal na edinstven način. Najprej je štiri leta študiral južnoindijsko glasbo v Madrasu in Bombaju pri pevki Aruni Sairam, nato srednjeveško in renesančno glasbo na glasbeni akademiji Schola Cantorum (v Baslu) pri Dominiquu Vellardu in Bobu Crawfordu Youngu. Igral je v ansamblih, kot so Gilles Binchois, Alla Francesca, La Simphonie du Marais, XVIII-21 Musique des Lumières, Akademia, La Grande Écurie et la Chambre du Roy, Ensemble William Byrd, Huelgas Ensemble, Le Poème Harmonique, Le Concert Spirituel, Le Concert d’Astrée in Artaserse. Leta 1996 je ustanovil ansambel Faenza.

Olga Pitarch

Olga Pitarch je solistka v oratorijih in operah. Ima diplomi iz petja in klavirja z glasbenih ustanov Conservatorio Superior de Mùsica v  Valencii in Musikhochschule na Dunaju. Njena ljubezen do baroka jo je pripeljala k odkritju izjemnega španskega repertoarja. Nastopala je z ansambli, kot so Al Ayre Español, La Capella de Ministrers, Estil Concertant, Elyma in Orquesta Barroca de Sevilla y Real Compañía Ópera de Cámara. Poleg tega pa je nastopala tudi z Le Parlement de Musique, Les Jeunes Solistes, La Grande Ecurie et la Chambre du Roy, Faenza in Les Arts Florissants.

 

Več o ansamblu:

spletna stran

Facebook

DOGODKI

 

PARTNERJI