DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Dolenjske Toplice, Kulturno kongresni center Dolenjske Toplice

Kulturno kongresni center Dolenjske Toplice se nahaja v osrčju topliške doline, med naravnimi zdravilnimi vrelci in v zavetju mogočnega Kočevskega roga. Že od leta 2007 uspešno kroji zgodbo kongresnega in kulturnega turizma v tem delu Slovenije.

Kulturno kongresni center Dolenjske Toplice nudi sodobno opremljene prostore za prirejanje kulturnih prireditev, kongresov, seminarjev in ostalih strokovnih srečanj. Vsi prostori so klimatizirani in omogočajo uporabo sodobne avdiovizualne opreme, imajo dostop do interneta, opremo za projiciranje, namizno in brezžično ozvočenje. Center se nahaja v neposredni bližini Term Dolenjske Toplice, skupaj s katerimi lahko ustvarijo večdnevno zgodbo, prepleteno s poslovnim srečanjem in uživanjem v naravnih danostih.

Prve omembe Toplic segajo v leto 1228, ko je Henrik IV., mejni grof Istrski, podelil del svoje imovine cistercijanski opatiji Stična. Kraj, ki se imenuje po izviru termalnih vrelcev, so ga le ti zaznamovali že od pradavnine, dokaz katerega so arheološka najdišča v neposredni bližini kraja. Danes so Dolenjske Toplice prostor zdraviliškega, wellness in kongresnega turizma ter območje neokrnjene naravne in bogate kulturne dediščine.

Informacije

TIC Dolenjske Toplice - Sitarjeva hiša
Sokolski trg 1, SI-8350 Dolenjske Toplice

T: +386 7 384 51 88
E: visit@dolenjske-toplice.si

W: https://www.dolenjske-toplice.si/objava/77985
FB: Visit Dolenjske Toplice

PARTNERJI