DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG
Projekt Lazarus (HR)

Projekt Lazarus (HR)

Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara 

Kdaj:sobota, 25. 8. 2018 ob 20:30

Raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavitev hrvaške in evropske glasbene dediščine so glavni cilji “Projekta Lazarus", ki se uresničujejo z dvema osnovnima procesoma: z raziskovanjem neznane in nedotaknjene glasbene literature od 16. do 18. stoletja, v sodelovanju s strokovnjaki za omenjeno obdobje, ob hkratnem modeliranju profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in izvedbo glasbenega materiala. Ansambel "Projekt Lazarus" je namenjen tudi predstavitvi del, ki se redko ali skoraj nikoli ne izvajajo, pa tudi tiste, za katere ni zvočnih ali video posnetkov.

Predtakt

Predtakt

Vabljeni na festivalski predtakt, kjer bo dirigent Paolo Faldi predstavil koncertni program Orchestra Barocca San Marco.

Kdaj:sreda, 15. 8. 2018 ob 19:30
Ensemble rosarum flores (AT)

Ensemble rosarum flores (AT)

Koncert je razprodan!

Kdaj:sreda, 1. 8. 2018 ob 20:30

Naš program vodi skozi raznolikost človeških občutkov. Stalni krog narave je najprej simbol brezskrbnega in prijetnega življenja, označenega z mladostno energijo - simbolizirano, na primer s pesmijo slavčka. Kot je značilno za angleško glasbo okrog leta 1600, je osrednja tema ljubezen. Ljubezen v vseh pogledih: od velikega veselja in polnega upanja do obupa in grenkega razočaranja.