DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Continuum (DE)

Marie Luise Verneburg: sopran

Elina Albach: čembalo

 

Glasbeni jezik ansambla CONTINUUM se giblje v območju med starim in novim, med 17. in 21. stoletjem, med znanjem in inovacijo, med vokalno in instrumentalno glasbo. CONTINUUM je nov in obetaven ansambel, ki išče nove zamisli, ob polnem upoštevanju originalnih predlog. Čembalistka Elina Albach živi v Berlinu, sodeluje pa z umetniki, ki segajo preko meja ustaljenega glasbenega delovanja in želijo obogatiti koncerno življenje bolj z odlično kakovostjo kakor s količino. CONTINUUM je spomladi 2015 debitiral na Bachovem festivalu v Köthnu in na Mednarodnem orgelskem tednu v Nürnbergu, nato je sodeloval na nizu koncertov v radijski hiši Zahodnonemškega radia v Kölnu in na Bachovem festivalu dežele Turingije leta 2016. Aprila 2016 se je ansambel na povabilo Goethejevega inštituta podal na turnejo po Boliviji. Ansamblova prva zgoščenka v sodelovanju z Bavarskim radiom naj bi izšla leta 2017. Za leto 2017 načrtujejo udeležbo na festivalu dežele Mecklenburg-Vorpommern, v berlinskem kulturnem centru Radialsystem V, na mednarodnem Händlovem festivalu v Göttingenu itd. CONTINUUM je leta 2017 izbran za EEEmerging rezidenčni program v Ambronayu v Franciji.

 

Marie Luise Werneburg, sopran

 

Marie Luise Werneburg je študirala v Dresdnu in Bremnu v Nemčiji. Je iskana solistka, ki svoje veselje do stare glasbe uresničuje s petjem na koncertih širom sveta, med drugim v sestavi Ensemble Weser-Renaissance Bremen, Lautten Compagney Berlin, Rheinische Kantorei in Bell’Arte Salzburg. Še posebno jo navdušujejo dela J. S. Bacha in H. Schütza. Očarali pa so jo tudi manj znani skladatelji, kot sta Rosenmüller in Biber. Najljubši projekti Werneburgerjeve obsegajo sodelovanje s čembalistko Elino Albach in njenim ansamblom CONTINUUM ter z gambistko Hille Perl in njenim ansamblom Sirius Viols.

 

Elina Albach, čembalo

 

Elina Albach je študij začela leta 2009 na šoli Schola Cantorum Basiliensis v Baslu v Švici pri Jörgu-Andreasu Bötticherju. Junija 2014 je diplomirala z odliko. Čembalo je med drugim študirala pri Tonu Koopmanu in Rudolfu Lutzu.

Elino vabijo na koncerte in festivale v Evropi, Avstraliji in Južni Ameriki, kot so Bachfest Leipzig, Thüringer Bachwochen, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Kunstfest Weimar, Sydney Festival, Resonanzen Wien, Holland Festival itd. Njene nastope so prenašali na SWR, MDR Figaro, Deutschlandradio Kultur, NDR, BR.

Leta 2011 je osvojila prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju v spomin bratov Graun, na Nemškem glasbenem tekmovanju 2012 pa dve štipendiji Zveznega izbora koncertov mladih umetnikov za sezono 2013/2014. Leta 2013 je Elina dosegla drugo mesto na Bachovem tekmovanju v Berlinu.

V šolskem letu 2016/2017 poučuje čembalo, generalni bas in komorno glasbo na Visoki šoli za glasbo Carl Maria von Weber v Dresdnu. V letih od 2017 do 2020 sodeluje pri podiplomskem programu #bebeethoven, ki ga organizira glasbeni festival PODIUM v Esslingenu, financira pa Nemška zvezna kulturna fundacija.

DOGODKI

 

PARTNERJI