DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Consone Quartet (GB)

Agata Daraskaite (LT): violina

Magdalena Loth-Hill (GB): violina

Elitsa Bogdanova (BG): viola

George Ross (GB): violončelo

 

Consone Quartet, ustanovljen na Royal College of Music v Londonu leta 2012, se posveča raziskovanju klasičnega in zgodnjega romantičnega repertoarja na historičnih instrumentih.

Consone Quartet je zmagovalec Royal Over-Seas League Ensemble Prize 2016, v 2015 so prejeli dve nagradi na International Young Artists Competition v Yorku, s čimer so si zagotovili mesto v mednarodnem projektu EEEmerging. Kvartet je uspešno končal tretje in zadnje leto EEEmering projekta, posneli pa so tudi CD, ki bo izšel jeseni 2018.

Koncertirali so v znamenitih Wigmore Hall in Cadogan Hall v Londonu, na Edinburgh Festival Fringe ter festivalih stare glasbe v Yorku in Brightonu. Consone je potoval po več evropskih državah, nazadnje v Francijo na bienale godalnega kvarteta pri Pariški filharmoniji in v Bolivijo na festival stare glasbe Misiones de Chiquitos.

Njihovi načrti vključujejo udeležbo na Bahovem tednu na Cheltenham Festivalu z Mahan Esfahani, na Concerts d'eté v St. Germainu, Ženeva in turnejo po severu Anglije in Škotske v letu 2019.

 

 

Agata Daraskaite

Litovsko-poljska violinistka Agata Daraskaite je začela igrati violino pri šestih letih. Kot zmagovalka več mladinskih tekmovanj se je leta 2003 preselila v Anglijo, kjer je študirala na Yehudi Menuhin School. Študij je nadaljevala na Royal College of Music v Londonu, kjer je kot zmagovalka na Concerto Competition izvedla Bergov koncert za violino. Z baročno violino je pričela na svojem magistrskem študiju in od takrat raziskuje historični repertoar predvsem klasicizma in romantike. Leta 2013 se je pridružila komornemu orkestru Kremerata Baltica. Leta 2014 je z odliko končala magisterij in prejela nagrado Kraljice Elizabete The Queen Mother Rosebowl Prize, ki ji jo je podelil princ Charles.

 

Magdalena Loth-Hill

Britansko-poljska violinistka Magdalena Loth-Hill je študirala na Chetham’s School of Music. Študij je nadaljevala na Royal College of Music v Londonu pri Itzhaku Rashkovskem in Lauri Samuel, kasneje pa še pri Lucy Russell. Magdalena je diplomirala z odliko in bila ob umetniški diplomi na baročni violini nagrajena z Mills Williams Junior Fellowship. Na Royal College of Music v Londonu je izvedla Bachov dvojni violinski E-dur koncert, s Carlisle Orchestra pa je izvajala koncerte Mendelssohna in Brucha. Sodelovala je z Orchestra of the Age of Enlightenment, Florilegium, Academy of Ancient Music, The King’s Consort, English Baroque Soloists in Ex Cathedra.

 

Elitsa Bogdanova

Bolgarska violistka Elitsa Bogdanova je študirala na National Music School v Sofiji. Leta 2007 se je preselila v London, kjer je študirala na Guildhall School of Music and Drama z Rachel Roberts. Med delom z Jane Rogers in Pavlom Beznosiukom se je pričela posvečati historični izvajalski praksi. Po zaključenem študiju je sodelovala z ansambli s historičnimi instrumenti: London Handel Orchestra, Florilegium, Hanover Band, Orchestra of the Age of Enlightenment in La Serenissima. Sodelovala je tudi s Londonskim simfoničnim orkestrom, London Sinfonietta, Aurora Orchestra, London Contemporary Orchestra, 12 Ensemble in Camerata Alma Viva. Članica Consone Quartet je od 2016.

 

George Ross

George Ross je britanski violončelist, ki se je speciaiziral za historično izvajalsko prakso. Magistrski študij je končal na Royal Conservatory v Haagu pod mentorstvom Jaapa ter Lindna. Sodeloval je z The King's Consort, Academy of Ancient Music, Orchestra of the Age of Enlightenment, Hanover Band, Florilegium in La Nuova Musica. Na Purcell School je študiral pri Alexandru Boyarskem. Prejel je štipendijo za študij na Royal College of Music in med tem, ko je s študijem modernega violončela nadaljeval pri Boyarskem, gojil strast do baročnega violončela, ki ga je študiral pri Richardu Tunnicliffu.