DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Butter Quartet (NL)

Butter Quartet sestavljajo glasbeniki, ki jih združuje medsebojna ljubezen do živahnih historično informiranega muziciranja godalnih kvartetov. Kvartet so ustanovili na Haaškem kraljevem konservatoriju, kmalu pa so razvili strast in dinamiko, ki je segla nad njihov študij. Nastopali so na mednarodnih festivalih in mednarodnih glasbenih ciklih, na BBC Radio 3 in na nizozemskem radiu NPO Radio 4. Ko so se uvrstili v finale na mednarodnem tekmovanju mladih umetnikov v stari glasbi York 2019, so prejeli prestižno nagrado EEEMERGING +. Butter Quartet rad vključuje svoje raziskave izvajalske prakse konca 18. in začetka 19. stoletja v prodorno živo izvedbo. Kvartet ceni močno povezavo s svojo publiko, izvaja v različnih prostorih in pogosto komentira izvajane skladbe. Butter Quartet je prejel številne subvencije in štipendije in je udeleženec projekta EEEMERGING +, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa.
https://www.butterquartet.com/

Anna Jane Lester je violinistka. Nastopa z mednarodno priznanimi instrumentalnimi zasedbami, kot so Holland Baroque, orkester Internationale Händel Festspiele Göttingen, Orchestra of Age of Enlightenment in PRJCT Amsterdam. Koncertirala je tudi s skupinami, med katerimi so L’Arpeggiata, Luthers Bach Ensemble, Wrocławska Orkiestra Barokowa, Musica Gloria in Le Concert d'Apollon. Študij violine je začela pri štirih letih v Jacksonvilleu na Floridi. Iz violine je diplomirala igranja na bilt University in potem obiskovala Juilliard School, kjer je študirala pri Monici Huggett in Cynthii Roberts in dosegla magisterij iz historične interpretacije. Odkar se je preselila na Nizozemsko je študirala pri Walterju Reiterju in Kati Debretzeni. Igra na violino Odoardi iz 18. stoletja, ki jo je velikodušno posodil Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. V svojem prostem času uživa v raziskovanju ameriške starodavne glasbe in preživljanju časa v divjih krajih.

Chloe Prendergast je violinistka. Trenutno živi na Nizozemskem, je članica Holland Baroque in soustvarjalka poddaje (podkasta) Outside the MusicBox ter z njim povezanih koncertnih serij. Chloe je nastopala po Severni Ameriki in Evropi med drugim s Handel and Haydn Society, Seattle’s Pacific Musicworks, Vox Luminis, Henry Purcell Society of Boston, Wrocław Baroque Orchestra, Luthers Bach Ensemble, Baroque Chamber Orchestra of Colorado, Collegium Ad Mosam, Le Concert d’Apollon, in Arcadia Players. Nastopila je tudi na mednarodnih glasbenih festivalih, med drugim na Connecticut Early Music Festival, Festival Oude Muziek Utrecht, Akademia Beethovenowska v Wrocławu, Wonderfeel in Aigues-Vives en Musique. Chloe je magistrirala na Koninklijk Conservatorium Den Haag pri Kati Debretzeni in Walterju Reiterju ter diplomirala na Willamette University, kjer je študirala pri Anthei Kreston in Danielu Rouslinu.

Isabel Franenberg je samozaposlena violistka in učiteljica viole na Nizozemskem. Sodeluje v triu z violonistoma (violone) Margaret Urquhart in Robertom Franenbergom, s katerima je leta 2019 posnela zgoščenko. Je prva viola pri Laurenscantorij en Orkest in je bila povabljena k sodelovanju z Nederlandse Bachvereniging, Holland Baroque in Ribatutta Musica. Isabel je študirala historično violo na Conservatorium van Amsterdam pri Shunskeju Satu in Sayuri Yamagata ter na Koninklijk Conservatorium Den Haag pri Kati Debrezeni. V sezoni 2016/2017 je bila članica European Union Baroque Orchestra (EUBO). Pred študijem viole je diplomirala in magistrirala iz muzikologije na univerzi v Utrechtu. Sodelovala je z Orchestra of the Eighteenth Century in Holland Baroque. Rada povezuje svoje znanje v akademskih raziskavah z glasbenim menedžmentom in igranjem viole na historično informiran način.

Evan Buttar ima pestro in mednarodno izvajalsko kariero tako na baročnem violončelu kot na violi da gamba. Sodeluje z ansambli, kot so Orchestra of the Eighteenth Century, the Luthers Bach Ensemble, in Musica Gloria. Njegove komorne in orkestrske izkušnje so ga pripeljale na prizorišča številnih mednarodnih festivalov. Z glasbo se je srečal že v zgodnji mladosti v kanadskem Vancouvru. Potem ko je leta 2014 zaključil prvostopenjski študij violončela na univerzi v Ottawi, ga je navdušenje nad historično informiranim izvajanjem spodbudilo, da se je preselil na Nizozemsko, kjer trenutno prebiva. Leta 2016 je na Koninklijk Conservatorium Den Haag magistriral iz baročnega violončela pri Jaapu ter Lindnu in še isto leto pričel drugi magistrski študij viole da gamba pri Mieneke van der Velden in Philippu Pierlotu, ki ga je zaključil leta 2018. Igra na violončeloJakoba Weissa (približno 1745), ki ga je velikodušno posodil Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

PARTNERJI