DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Banchetto musicale: Projekt Lazarus

Kdaj: 18. 4. 2019 ob 17:30

Prisluhnite posnetku koncerta ansambla Projekt Lazarus na programu Ars, 3 programa Radia Slovenije v oddaji Banchetto musicale v četrtek 18. aprila 2019 ob 17:30 uri. 

Naroči vstopnice:

Cena vstopnice: Brezplačno

Hrvaški ansambel Projekt Lazarus je lansko leto v Bistriškem gradu nastopil s koncertnim programom Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara, s katerim so predstavili tudi zbirko psalmov hrvaškega skladatelja Damjana Nembrija. Prisluhnite posnetku koncerta na programu Ars, 3 programa Radia Slovenije v oddaji Banchetto musicale v četrtek 18. aprila 2019 ob 17:30 uri. 

Več o koncertnem programu lahko preberete tukaj

Frekvence programa Ars, 3. programa Radia Slovenija, so navedene na http://ars.rtvslo.si/frekvence/. Lahko pa oddaji prisluhnete tudi preko spleta na tej povezavi: https://ars.rtvslo.si/banchetto-musicale/.

Projekt Lazarus (HR)

Na hrvaški glasbeni sceni od leta 2013 vodi nov profesionalni ansambel, imenovan "Projekt Lazarus", katerega neobičajno ime skriva glavni cilj tega ansambla - revitalizacijo hrvaške glasbene dediščine. "Projekt Lazarus" je v okviru združenja Hrvaškega glasbenega centra ustanovil iniciator in ustanovitelj ansambla bas Robert Palić, član Opere HNK v Zagrebu. Raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavitev hrvaške glasbene dediščine so glavni cilji Projekta Lazarus, ki se uresničujejo z dvema glavnima procesoma; raziskovati še neodkrito glasbeno literaturo od 16. do 18. stoletja v sodelovanju s strokovnjaki za to obdobje in modeliranjem profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in predstavitev glasbenih del.

Program dogodka

Damjan Nembri (1584-1648?)

Brevis et facilis psalmorum

Dixit Dominus / Laudate pueri / Laetatus sum / Nisi Dominus / Lauda Jerusalem / Magnificat

 

 

*******

 

 

Ivan Lukačić (1584-1648?)

Sacrae cantiones

Quam pulchra es / Canite et psallite

 

 

Vinko Jelić (1596-1636?)

Parnassia militia

Audivi vocem / Domine Dominus noster

 

 

Ivan Šibenčanin (1640?-1705)

Laudate pueri

PARTNERJI