DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QUAM CREATA

ENG
Académie baroque européenne d’Ambronay (FR)

Académie baroque européenne d’Ambronay (FR)

22. zasedba ambronayske glasbene akademije Academie baroque européenne d'Ambronay igra pod vodstvom dirigenta Paula Agnewa, ki je tokrat prvič hkrati v vlogi glasbenega vodje, režiserja in nadzornika učnega procesa.

Concerto di Margherita (CH)

Concerto di Margherita (CH)

Ansambel Concerto di Margherita se osredotoča na zgodovinsko prakso petja s samospremljavo na glasbilu: vseh pet glasbenikov hkrati poje in se spremlja na teorbo, violo, baročno kitaro, harfo in lutnjo. Zvoki petih glasov in petih instrumentov se tako zlijejo v eno glasbeno potezo in ustvarijo dinamično, vznemirljivo zvočno sliko.

Flanders Recorder Quartet (BE)

Flanders Recorder Quartet (BE)

Od ustanovitve leta 1987 se je ansambel Flanders Recorder Quartet razvil v enega najboljših svetovnih ansamblov. Uspeh leta 1990 na prestižnem tekmovanju Musica Antiqua v Bruggeu, ki ga sponzorira Flanders Festival, je bil začetek njihove obširne koncertne kariere. Po več kot 1800 koncertih na petih kontinentih, tudi v nekaterih svetovno znanih dvoranah v Tokiu, New Yorku in Salzburgu, si je ansambel zagotovil pomemben položaj v svetu stare glasbe.

Hortus Musicus (AT)

Hortus Musicus (AT)

Ansambel Hortus Musicus se specializira za izvajanje renesančne in sodobne glasbe. Poleg del Claudia Monteverdija ansambel najpogosteje izvaja glasbo slavnega madrigalista Carla Gesualda, kneza iz Venose.

Le Phénix

Le Phénix

Ansambel kljunastih flavt 'Le Phénix' je pred leti začel delovati v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pod vodstvom prof. Mateje Bajt, v sodelovanju z njenimi študentkami. Danes so dekleta že diplomantke in poleg profesorice tudi uveljavljene solistke.