DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Predtakt: Cappella Musicale Beata Vergine & ogled lokacije

Kdaj: 16. 8. 2019 ob 19:00

Vabljeni na festivalski predtakt!

Naroči vstopnice:

Cena vstopnice: brezplačno

Festibus: Ljubljana (Hala Tivoli) - Brežice ob 17:15. Cena: 10 EUR. | Zagreb - Brežice ob 17:00. Cena: 10 EUR

Vabljeni na festivalski predtakt, kjer bodo člani italijanskega ansambla Cappella Musicale Beata Vergine del Rosario predstavili svoj koncertni program!

Predtakt se začne ob 19:00 in je v angleškem jeziku. Dogodek je brezplačen, vendar je potrebno rezervirati vstopnico. Po pogovoru z umetnikom sledi dodaten program, ki bo objavljen naknadno. 

Vabljeni!

Cappella Musicale Beata Vergine del Rosario (IT)

Cappella Musicale "Beata Vergine del Rosario" je bila ustanovljena leta 2009 v Trstu. Ansambel ima rezidenco v cerkvi "Beata Vergine del Rosario" v Trstu in njihovi nastopi so skoraj vedno v času bogoslužja. V tej cerkvi se maša služi s starim latinskim ritusom. Z lahkoto lahko rečemo, da je skoraj vsa sakralna glasba bila sestavljena za staro latinsko bogoslužje in le v tem kontekstu je dovolj prostora za izvedbo nekaterih največji sakralni glasbeni repertoar med mašo.

Lokacija

Brežice, Grad Brežice

Dvonadstropni grad je najmogočnejša stavba v Brežicah, zgrajena sredi 16. stoletja, na mestu kjer je stal grad, porušen med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. V mirnejših časih je plemiška rodbina Attems grad spremenila v rezidenco.

FESTIBUS

Cena Festibusa (avtobusna povezava z vsemi koncerti zunaj Ljubljane) je enotna ne glede na lokacijo in znaša 10,00 EUR. Odhod izpred Hale Tivoli.