DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

10. 08. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

na praznično sredo15. avgusta 2018v Grad Brežice prihaja italijanska zasedba Orchestra Barocca San Marco pod vodstvom dirigenta Paola Faldija s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti. S sopranistko Lucio Cortese in solisti nas bodo popeljali v beneška gledališča 18. stoletja, kjer je bila uprizorjena večina Vivaldijevih oper.

Uro pred koncertom, ob 19:30, bo festivalski predtakt, kjer bo dirigent in oboist Paolo Faldi predstavil koncertni program in še kakšno zanimivost. Po pogovoru, ki bo v angleščini, sledi ogled razstave Posavskega muzeja Brežice Časi na vasi, etnografski filmi po resničnem življenju Kapelcev in Pišečanov.

Ob 20:30 uri sledi koncert. Paolo Faldi pravi: »Antonio Vivaldi je bil eden najbolj briljantnih, eruptivnih in presenetljivih violinistov in skladateljev svojega časa. V knjižnici Biblioteca Nazionale di Torino, kjer se nahajajo skoraj vsi Vivaldijevi operni rokopisi, sem našel veliko oper serij, pri katerih so morali sodelovati najbolj pametni, briljantni in virtuozni pevci na svetu. Nekaj teh arij sem vključil v naš program skupaj z nekaterimi virtuoznimi koncerti za godala in pihala, kot sta oboa in trobenta.« 

Vstopnice so na voljo v predprodaji po ugodni ceni 20 EUR, izkoristite pa lahko tudi mnoge drugeugodnosti. Naročilnico najdete tukaj. Prav tako lahko vstopnice za koncert kupite preko spletni straniEventim.si ali Eventimovih prodajnih mestih.


Se vidimo!