Podprite Seviqc Brežice v boju za enakopravnost v kulturi.
DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QUAM CREATA

ENG

Uspešen začetek za nami

11. 07. 2017

Začetek letošnje edicije festivala Seviqc Brežice 2017 je uspešno za nami. Festival je uradno odprl vrhunski dirigent Paul Agnew, z odlično Academie baroque européenne d'Ambronay in programom Dido & Aeneas: Desmarest & Purcell. Mlada zasedba umetnikov nas je impresionirala s sijajnimi pevskimi vlogami in izjemno precizno bravuro inštrumentalistov pod vodstvom koncertne mojstrice (concert master) Kinge Ujszaszi. Nastop so spremljali navdušenje in bučne ovacije publike. V veliko čast nam je, da so se dogodka udeležili tudi francoska veleposlanica Nje. eksc. gospa Marion Paradas, direktor Direktorata za ustvarjalnost Ministrstva za kulturo mag. Igor Teršar, poslanec v Državnem zboru Igor Zorčič in župan Brežic g. Ivan Molan. Neposredni prenos koncerta je predvajal Radio Ars.

To je bila že druga uprizoritev slovite opere Henryja Purcella, Dido and Aeneas na našem festivalu. Prvič smo jo izvedli leta 2000 pod vodstvom britanskega gambista Richarda Boothbyja in s sijajnimi pevci Nancy Argenta, Julio Gooding in Petrom Harveyem, in tako bili prvi, ki smo to opero uprizorili v Sloveniji.

Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem obiskovalcem za Vaš obisk in odlično vzdušje. Velika zahvala pa gre tudi vsem našim sponzorjem.

V juliju sledita še vrhunska koncerta zasedbe Concerto di Margherita, na dveh različnih festivalskih lokacijah. V petek, 21.7.2017 bomo koncertu prisluhnili v Slovenski Bistrici (Bistriški grad), v soboto,  22.7.2017 pa ponovno v Brežicah (grad Brežice).