DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Tretji evropski dan stare glasbe – 21.3.2015

11. 02. 2015

Že tretjič zapored se Evropski dan stare glasbe vrača v polnem sijaju. Prireja gaEvropska mreža za staro glasbo (REMA), predvajan pa bo v sodelovanju z Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU).
Nastopi v živonova spletna stranplatforma v živo predvajanih koncertov in vse večja prisotnost na družabnih omrežjih bodo poskrbeli, da se bo staro glasbo slišalo povsod po Evropi.
21. marca 2015, ob obletnici rojstva Johanna Sebastiana Bacha in hkrati na prvi pomladni dan, se bo množica dogodkov (koncertov, konferenc, delavnic …) poklonila evropski zgodovinski glasbeni dediščini z več kot 1000-letno tradicijo.

"Na zemljevidu Evrope, izpostavljenem družbenim in političnim spremembam, ki vplivajo tudi na kulturo, stara glasba predstavlja močno orodje za združitev. Predstavlja skupno dediščino, ki se prenaša od srca do srca in prav Evropski dan stare glasbe je imeniten zgled tega!,” meni Peter Pontvik, predsednik mreže REMA.

Več o Evropskem dnevu  stare glasbe ->>
www.earlymusicday.eu
Izjava za javnost->>


 
Ob letošnjem Evropskem dnevu stare glasbe, bo zaživela tudi spletna radijska postajaREMARADIO.EU, ki bo posvečena izključno festivalom stare glasbe in mladim ansamblom za staro glasbo. V prvih mesecih bo oddajala predvsem žive posnetke s koncertov, kasneje pa bodo pripravljali tudi lastne programe, intervjuje, reportaže iz zakulisja in podobno.

REMA je pripravila 
obrazec za kogar koli, ki želi organizirati dogodek ob letošnjem Evropskem dnevu stare glasbe in se na ta način pridružiti skupnim promocijskim akcijam ->>

V naših naslednjih novicah vas bomo podrobno seznanili tudi s koncertom, ki ga ob letošnjem prazniku pripravljamo mi.