DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Vstopamo v novo festivalsko sezono

22. 05. 2015

Dragi prijatelji,
točno čez mesec dni vas bomo na brežiškem gradu, skupaj s francosko zasedbo XVIII-21, Le Baroque Nomade, pričakovali na letošnjem otvoritvenem koncertu.

Z veseljem napovedujemo program festivala Seviqc Brežice 2015 in odprtje prijav za umetniške rezidence mladih ansamblov za staro glasbo v okviru evropsko podprtega projekta eeemerging.

Ob tem tudi z zadovoljstvom sporočamo, da je mednarodna žirija po temeljitem pregledu festival Seviqc Brežice uvrstila med najboljše evropske festivale, ki so prejeli priznanje EFFE 2015-2016. Projekt EFFE – Evropa za festivale, festivali za Evropo (ki ga je predlagala EFA – Evropsko združenje festivalov) je portal za odkrivanje festivalov in sodelovanje na njih, namenjen tako stroki kot ljubiteljem. Gre za novo mednarodno festivalsko platformo, ki povezuje festivale, ki so močno zavezani umetnosti, svojim skupnostim in evropskim vrednotam, v Sloveniji pa je poleg nas takšno priznanje prejelo še šest festivalov. Več o EFFE bomo poročali v prihodnji novici.

Pri naročilu vstopnic do 31.5.15 velja majska cena. Za nastop Jeana-Christopha Frischa, vse tri koncerte Svetilen in koncert Concilium musicum Wien bo vstop brezplačen, priporočam pa pravočasno rezervacijo vstopnice. Vstopnice lahko naročite na info@k-ramovs.si (navedite ime, priimek in polni poštni naslov obiskovalke/ca, število vstopnic, datum in kraj koncerta, ime nastopajočega ansambla) ali pa izpolnite naročilnico, ki jo najdete na naši spletni strani www.seviqc-brezice.si/index.php/narocila-in-nakup-vstopnic/, kjer so navedene tudi vse dodatne ugodnosti (Klub prijateljev Festivalske Dame, brezposelni, ekonomsko šibki, družinski paket, spremljevalci za slepe in gibalno ovirane).

Posebni pogoji:

Brezposelni lahko prejmejo brezplačno vstopnico v okviru možnih kapacitet, vendar največ 10 %.
Za ekonomsko šibke velja cena vstopnice 5,00 EUR ne glede na datum naročila. Potrebno je predložiti potrdilo, da neto dohodek ne presega 600 EUR mesečno, ali študentsko/dijaško izkaznico.
Družinski paket vsebuje prvo vstopnico po polni ceni in do 3 brezplačne vstopnice istega koncerta. Ugodnost velja pri obisku vsaj dveh oseb iste družine iz različnih generacij.
Spremljevalec slepega ali gibalno oviranega ima brezplačen vstop na koncert in brezplačen prevoz s Festibusom.

Veselimo se vašega obiska!