DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Projekt Lazarus prinaša baročno osvežitev s Hvara

20. 08. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

vabljeni na zadnji letošnji koncert festivala Seviqc Brežice, ki bo v soboto, 25. avgusta 2018 v Bistriškem gradu. Hrvaški ansambel Projekt Lazarus bo nastopil s koncertnim programom Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara, s katerim bodo predstavili tudi zbirko psalmov hrvaškega skladatelja Damjana Nembrija, rojenega na Hvaru leta 1584. Zbirka Brevis et facilis psalmorum je eden najpomembnejših spomenikov hrvaške baročne glasbe.

Uro pred koncertom, ob 19:30, bo festivalski predtakt, kjer bodo umetniki predstavili svoj koncertni program in pomembnost ohranjanja kulturne dediščine. Po pogovoru sledi ogled razstave v okviru IV. trienala UNICUM 18 »Zgodba o vrelni vehi« in »Mednarodna razstava keramičnih vinskih kozarcev in vrčev« pod vodstvom Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica.

Ob 20:30 uri sledi koncert. Umetniki Vam sporočajo: »Evropska kulturna dediščina je edinstvena civilizacijska in zgodovinska zakladnica izjemnih znanstvenih in umetniških dosežkov svetovne nespremenljivosti. Na nas je, da se to bogastvo duha stalno hrani, oživlja in ohranja kot zaobljubo za prihodnost, kot zastavo za prihodnje generacije. S to paradigmo Projekt Lazarus proučuje pomen kulturne dediščine pozne renesanse in baroka pri ustvarjanju edinstvene evropske identitete, ustvarjene na temeljih humanizma in razsvetljenstva, na katerih krilih leži evropska prihodnost.«

Vstopnice so na voljo v predprodaji po ugodni ceni 20 EUR, izkoristite pa lahko tudi mnoge drugeugodnosti. Naročilnico najdete tukaj. Prav tako lahko vstopnice za koncert kupite preko spletni straniEventim.si ali Eventimovih prodajnih mestih.

Se vidimo!