DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Projekt Lazarus in baročna osvežitev s Hvara

27. 08. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

v soboto, 25. avgusta 2018 je hrvaški ansambel Projekt Lazarus s svojimi osmimi vokalisti ob spremljavi orgel, ki jih je omogočila delavnica Škrabl iz Rogaške Slatine, dodobra napolnil Viteško dvorano Bistriškega gradu. Po Benetkah, Dunaju, Varaždinu, Hvaru in Zagrebu so v Sloveniji gostovali prvič. S programsko delikateso zbirke Brevis et facilis pslamorum hrvaškega zgodnjebaročnega skladatelja Damjana Nembrija in v drugem delu mojstrovinami Ivana Lukačića, Vinka Jelića in Ivana Šibenčanina so pod vodstvom dirigenta Darijana Ivezića (izza orgel) očarali obiskovalce.

Več o programu in kako je prišlo do njega, so predstavili v pogovoru našega predtakta, zatem pa so si obiskovalci še pred koncertom in pod vodstvom Silva Husuja iz Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica ogledali razstavo Zgodba o vrelni vehi in mednarodno razstavo keramičnih vinskih kozarcev in vrčev.

Zahvaljujemo se številnim obiskovalcem, ki ste s svojim bučnim navdušenjem prispevali v uspešen zaključek Seviqc Brežice 2018 in nam dali spodbudo, da naše druženje s staro glasbo, svetišči naše kulturne dediščine in bogastvi slovenskih okolij izbojujemo tudi v prihodnjem letu.

Fotografije s koncerta si lahko ogledate v naši Multimediji.

Vabimo Vas, da še naprej spremljate naše novice, kjer boste na tekočem z vsem, kar pripravljamo.

Se vidimo!