DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Oznaka EFFE: Evropa za festivale – festivali za Evropo

15. 10. 2015

V okviru pilotskega projekta EFFE: Evropa za festivale – festivali za Evropo, katerega pobudnik je Združenje evropskih festivalov EFA, je festival Seviqc Brežice prejel oznako EFFE, s čimer smo se uvrstili med 761 ambasadorjev evropskih festivalov za leto 2015-2016. V Sloveniji je med 236 festivali to oznako prejelo še šest drugih.

EFFE je nova mednarodna festivalska platforma, ki povezuje festivale, ki so močno zavezani umetnosti, svojim skupnostim in evropskim vrednotam ter imajo izjemen pomen kot ključni igralci v kulturnem življenju Evrope, v njenih državah, regijah in narodih. 

EFFE je 27. septembra v Parizu s slovesno podelitvijo nagrad in zagonom skupnosti proslavil raznolikost ter poudaril pomen evropskih festivalov. Med 760 festivali z dobljeno oznako EFFE je žirija v nedeljo, 27. septembra, razglasila 12 tistih, ki so po njenem mnenju trenutno največji trendsetterji na področju festivalske kulture ter jim podelila prve nagrade EFFE. Več o podelitvi in nagrajencih: www.effe.eu
 

Spletna razstava Festivali v srcu Evrope

Na začetku januarja 2015 je ekipa EFFE stopila v partnerstvo z Googlom in njegovim kulturnim inštitutom, s katerim bi spodbujali in širili rezultate platforme EFFE. Tako je nastala spletna razstava Festivali v srcu Evrope (Festivals at the Heart of Europe), katerega kustos na platformi Googlovega kulturnega inštituta je operni režiser Tom Creed.

Spletno razstavo si lahko pogledate TUKAJ.