DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Namesto državi festivalu Seviqc Brežice

13. 12. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

v pogovoru na naši nacionalni televiziji v oddaji Profil sva s Ksenijo Horvat razgrnila marsikaj iz ozadja tega slovenskega kulturnega programa, ki je v skoraj 40 letih opravil veliko in pionirsko delo pri uveljavljanju stare glasbe. Ta je v Sloveniji še vedno deficitarno področje. Seviqc Brežice je že dosegel mednarodno prepoznavnost, zato je pomembno, da ga razvijamo še naprej. Ob stari glasbi, ki jo oblikujemo z vrhunskimi umetniki svetovne scene stare glasbe, predstavljamo svetu izjemno bogastvo naše kulturne dediščine, in s tem Slovenijo kot čudovito destinacijo kulturnega turizma.

Za nadaljevanje potrebujemo tudi Vašo podporo. Pred nami so novi napori, ki jih bomo z Vašo podporo lažje in bolje obvladali. Državljani lahko namenimo do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine za donacije enemu ali več izbranim upravičencem. Med upravičenci do teh donacij je tudi naš zavod. Prav nič Vas ne stane, če del dohodnine namenite nam. Dohodnino morate plačati v vsakem primeru, le država se odpoveduje manjšemu delu na podlagi Vaše osebne odločitve.

Obrazec za namenitev dela dohodnine.

Vsem, ki nam boste namenili del dohodnine in nam poslali Izjavo o trajanju namenitve dela dohodnine za donacije, pripada ena do pet brezplačnih vstopnic letno za vpogled v naše delo, da boste lahko vsako leto znova preverili svoje zaupanje do nas. Za vsa vprašanja smo Vam na razpolago na 01 242 08 12 aliinfo@k-ramovs.si. Če ste nam izjavo že posredovali, je ni potrebno pošiljati ponovno, ker velja do preklica.

Za Vašo podporo se Vam iskreno zahvaljujem

Klemen Ramovš