DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Haydn in Beethoven na avtentičen način

18. 06. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,
 
Viteško dvorano Brežiškega gradu bodo ponovno napolnili zvoki stare glasbe. Godalni kvartet Consone Quartet, ki je izjemno uspešen v mednarodnem projektu eeemerging, je za Vas pripravil koncertni program, s katerim želijo predstaviti glasbo dveh velikanov klasicizma.
 
V sredo, 20. junija 2018 ob 19:30 uri, Vas vabimo na festivalski predtakt, kjer vam bodo člani ansambla, poleg koncertnega programa, predstavili marsikatero zanimivost. Pogovor z umetniki bo potekal v angleščini. Po predstavitvi bo ogled razstave Posavskega muzeja Brežice z naslovom »Vljudno vabljeni, nič siljeni« – Muzealca Franjo in Iva Stiplovšek: Proti sedmim desetletjem.
 
Ob 20:30 uri sledi koncert. Umetniki Vam sporočajo: »Navdušeni smo, da imamo priložnost, da se prvič predstavimo v Sloveniji in predstavimo program z naslovom “Haydn in Beethoven: Prelom s tradicijo”. Raziskovali bomo dve izjemni deli, ki sta bili napisani in objavljeni v obdobju enega leta. Beethovnovi kvarteti op. 18 predstavljajo obliko dodobra uveljavljenega žanra, so pa revolucionarni v mojstrovem eksperimentalnem pristopu. Haydnov op. 76 pa spada v njegovo najbolj ambiciozno ustvarjanje.«
 
Vstopnice za koncert Consone Quartet lahko še danes in jutri dobite po predprodajni ceni 20 EUR. Vse ugodnosti glede nakupa vstopnic najdete na naši spletni strani.

 
Se vidimo!