DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Evropski dan stare glasbe z Le Phénix

13. 03. 2017

Spoštovani ljubitelji stare glasbe!

Umetnice sporočajo: V ansamblu Le Phénix poustvarjamo glasbo za trio kljunastih flavt zelo raznolikih žanrov iz različnih obdobij; od srednjega veka preko ars nove in italijanskega Trecenta vse do poznega baroka, posegamo pa tudi po literaturi sodobnih avtorjev 20. in 21. stoletja. Ukvarjamo se s historičnimi izvedbami skladb na podlagi raziskav historične izvajalske prakse in interpretacije različnih slogov. V ta namen uporabljamo izvirna zgodovinska glasbila, primerna izbranemu repertoarju. Prav za Vas smo tokrat svoj repertoar za prvi del koncerta črpali iz bogate zakladnice renesančne polifonije in plesne homofone ter vokalne glasbe, kot je bila tedanja praksa. V drugem delu koncerta vas bomo z zvoki treh altovskih kljunastih flavt popeljali v obdobje baroka. Kot je bila pogosta praksa predelav skladb v baroku, smo tudi me posegle po literaturi za trio prečnih flavt z običajno terčno transpozicijo.

Vabim Vas, da skupaj praznujemo Evropski dan stare glasbe21. marca, ob 20:00, v Viteški dvorani gradu Brežice. Več informacij o dogodku najdete tukaj: http://www.seviqc-brezice.si/evropski-dan-stare-glasbe-z-le-phenix.html

Veselimo se druženja z vami!

 

Podpirajo nas: Ministrstvo za kulturo (Ljubljana, SI), Občina Brežice (Brežice, SI), Posavski muzej Brežice (Brežice, SI), Radiotelevizija Slovenija javni zavod, Ljubljana (Ljubljana, SI), Réseau Européen de Musique Ancienne (Versailles, FR).