DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

02. 08. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

skrivnostni Hudičev turn je včeraj, 1. avgusta 2018, ponovno oživel. Glasba elizabetincev je, v izvedbi avstrijske zasedbe Ensemble rosarum flores, napolnila nabito poln vrtni paviljon in odmevala v noč. Koncertni program Heere rest my thoughts: instrumentalna glasba iz časa kraljice Elizabete I. je bil nabit s čustvi, prevladovali sta ljubezen in melanholija.

Uro pred koncertom, na predtaktu v Dolenjskih Toplicah, so nam glasbeniki predstavili koncertni program in značilnosti obdobja Elizabete I. Izvedeli smo, da je kraljica vsako jutro poklicala svojega lutnjista in odplesala 20 galliard, poskočnih plesov. Ni znano kako je bila kraljica takrat oblečena, obstajajo tudi mnenja, da je bil lutnjist slep.
Po pogovoru z umetniki so si obiskovalci ogledali razstavo akademskega slikarja Jožeta Kumra v Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice.

Najlepša hvala vsem obiskovalcem za bučne in dolge aplavze, umetnikom za prekrasen koncert ter našim partnerjem za vso pomoč in podporo pri organizaciji tega izjemnega dogodka.

Fotografije s koncerta si lahko ogledate v naši Multimediji.

Se vidimo na naših naslednjih koncertih!