DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Consone Quartet navdušil s Haydnom in Beethovnom

22. 06. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

v sredo, 20. junija 2018 je v Viteški dvorani odmevala glasba dveh skladateljev, ki sta glasbeni umetnosti dala še posebno močan pečat, Haydna in Beethovna. Consone Quartet je svoj koncertni program naslovil »Haydn in Beethoven: Prelom s tradicijo« in vanj vključil Haydnov op. 76 / 5 in Beethovnov op. 18 / 1. Oba kvarteta sta nastala verjetno v istem letu (1798) in sta delo dveh velikanov različnih generacij, ki sta se med seboj ves čas navdihovala. V izjemni izvedbi Consone Quarteta sta kvarteta navdušila naše občinstvo.

Uro pred koncertom so na našem festivalskem predtaktu umetniki predstavili koncertni program, historične instrumente in način svojega dela. Po pogovoru je sledil ogled razstave »Vljudno vabljeni, nič siljeni – Muzealca Franjo in Iva Stiplovšek: Proti sedmim desetletjem« pod vodstvom direktorice Posavskega muzeja Brežice Alenke Černelič Krošelj.

Najlepša hvala vsem obiskovalcem za obisk in dolge aplavze, umetnikom za vse dodatke, našim partnerjem pa za podporo pri tem enkratnem dogodku.

Več fotografij s koncerta si lahko ogledate v naši Multimediji.