DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Antonio Vivaldi prevzel Viteško dvorano

16. 08. 2018

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice,

včeraj, 15. avgusta 2018, so čudovito Viteško dvorano Gradu Brežice napolnili zvoki enega najbolj briljantnih violinistov in skladateljev Antonia Vivaldija. Pod vodstvom dirigenta in oboista Paola Faldija, izjemne sopranistke Lucie Cortese in sijajnih solistov na naravnih trobentah Diega Cala in Luce Del Bena je Orchestra Barocca San Marco s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncertinavdušil nabito polno dvorano, obiskovalci pa so odgovorili z bučnimi aplavzi, vzkliki in stoječimi ovacijami.

Uro pred koncertom je na festivalskem predtaktu dirigent Paolo Faldi predstavil koncertni program. Po pogovoru je sledil ogled razstave Posavskega muzeja Brežice Časi na vasi, etnografski filmi po resničnem življenju Kapelcev in Pišečanov.

Najlepša hvala vsem obiskovalcem za obisk in dolge aplavze, umetnikom za veličasten koncert in vse dodatke ter našim partnerjem za pomoč in podporo pri organizaciji tega enkratnega dogodka.

Fotografije s koncerta si lahko ogledate v naši Multimediji.

Vabimo Vas še na naš zadnji letošnji koncert, ki bo v soboto, 25.8.2018 ob 20:30 uri v Bistriškem gradu. Hrvaški ansambel Projekt Lazarus je pripravil še posebno poslastico za ljubitelje: Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara. Koncertni list je že objavljen na naši spletni strani med festivalskimi publikacijami.


Se vidimo!