DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

eemerging: Odprtje prijav za avdicije mladih ansamblov

22. 05. 2015

Z veseljem najavljamo odprtje prijav za avdicije mladih ansamblov za staro glasbo, ki bodo pri nas in pri sedmih drugih projektnih partnerjih* v 2016 gostovali v rezidencah in bodo deležni izobraževanja ter strokovnega izpopolnjevanja v okviru evropsko podprtega projekta eeemerging. Namen procesa, ki ga začenja projekt eeemerging, je povečati enakost možnosti, ki so na voljo mladim ansamblom, poleg tega pa tudi priskrbeti tem ansamblom odlične delovne pogoje, podporo in organizacijo njihovih projektov ter jim pomagati pri pogajanjih na trgu stare glasbe v Evropi. Podpora ansamblom bo trajala od enega do treh let.

Cilji eeemerginga so:

    najti, izbrati in izobraževati najboljše evropske ansamble v vzponu;
    ponuditi ansamblom specifično izobraževanje na področjih organizacije/administracije, odnosov z javnostmi, marketinga in komunikacij, umetnosti, priprave odra, itd.;
    jih s pomočjo mreže krajev za izobraževanje, rezidenco in odnosov z javnostmi pripraviti za vstop na evropski trg;
    pomagati pri promociji ansamblov (produkcija EPK, posnetek na CD-ju, mediji, fotografiranje, itd.).

Prijave za avdicije so odprte do 1.7.2015, avdicije pa bodo potekale v prvih dneh septembra v Versaillesu (FR), v Pavii (IT) in v Pragi (CZ).

Več informacij

Prijavnice pošljite na naslov: eva.gaillard@ambronay.org / +33 (0) 4 74 38 91 98

Letos bodo pri Seviqc Brežice gostovali trije vrhunski ansambli, ki so bili izbrani na lanskoletnih avdicijah: Camerata Bachiensis, Amsterdam Corelli Collective in Voces Suaves, vse pa boste lahko poslušali tudi na koncertih, ki so že najavljeni na naši spletni strani.

Oglejte si tudi vtise z naše prve rezidence v lanskem decembru z zasedbo Seconda Pratica: https://youtu.be/m8RnmCuZAv0

(*) Ambronay Cultural Encounter Centre, France - National University of Music, Bucharest, Romania - Göttingen International Handel Festival, Germany - Ars Ramovš, Ljubljana, Slovenia - Ghislieri Musica, Pavia, Italy - Riga Early Music Centre, Latvia - Ozango, Strasbourg, France - National Centre for Early Music, York, UK