DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Bachov rojstni dan: Vse najboljše, Johann Sebastian!

18. 02. 2015

Evropski dan stare glasbe 2015

Že tretjič zapored se Evropski dan stare glasbe vrača v polnem sijaju. Prireja ga Evropska mreža za staro glasbo (REMA), predvajan pa bo v sodelovanju z Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU). Nastopi v živo, nova spletna stran, platforma v živo predvajanih koncertov in vse večja prisotnost na družabnih omrežjih bodo poskrbeli, da se bo staro glasbo slišalo povsod po Evropi.

"Na zemljevidu Evrope, izpostavljenem družbenim in političnim spremembam, ki vplivajo tudi na kulturo, stara glasba predstavlja močno orodje za združitev. Predstavlja skupno dediščino, ki se prenaša od srca do srca in prav Evropski dan stare glasbe je imeniten zgled tega!,” meni Peter Pontvik, predsednik mreže REMA.

Festival Seviqc Brežice se bo evropski zgodovinski glasbeni dediščini z več kot 1000-letno tradicijo pokloni v historični viteški dvorani gradu Brežice. Za letošnji Evropski dan stare glasbe, ki je hkrati 330. rojstni dan Johanna Sebastiana Bacha, je ansambel musica cubicularis sestavil spored Bachove glasbe za violino, violo da gamba in čembalo. Poleg sonat z obligatnim čembalom in virtuoznih solov bo predstavil tudi rekonstruirani triosonati za to zasedbo.

Več o Evropskem dnevu stare glasbe ->>

www.earlymusicday.eu

Izjava za javnost->>