DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QUAM CREATA

ENG

Vabilo na PressCafé v Dolenjskih Toplicah

9. 8. 2017

vljudno vabljeni na naš PressCafé, ki bo potekal v četrtek, 17. avgusta 2017, ob 11. uri v Sokol baru, Sokolski trg 4, v Dolenjskih toplicah. Predstavili Vam bomo prihajajoči program festivala Seviqc Brežice in koncert zasedbe Hortus Musicus s programom Carlo Gesualdo: Responseria. Prosimo za potrditev udeležbe.

Hortus Musicus kmalu v Hudičevem turnu

7. 8. 2017

V Soteski, majhni vasici, stisnjeni med gozdnatimi planotami, že dobrih tristo let stoji in buri duhove Hudičev turn. V tem skrivnostnem dvorcu bo Hortus Musicus, šestčlanska zasedba, specializirana za izvedbo renesančne in sodobne glasbe, za nas uprizorila novo glasbeno doživetje. Prisluhnili bomo madrigalom

Concerto di Margherita

23. 7. 2017

Bistriški in brežiški grad so v tem vikendu oživeli čarobni zvoki zasedbe Concerto di Margherita. Odlični vokalisti in inštrumentalisti so nas s programom, posvečenim ljubezenski liriki z začetka 17. stoletja, povsem očarali.

Odprta vaja zasedbe Concerto di Margherita

16. 7. 2017

Si želite v živo doživeti ustvarjalni delovni proces priprave koncertnega programa? Bi radi izvedeli kako in od kod umetniki črpajo ideje za koncept koncerta ter kako iz ideje nastane vrhunska izvedba koncerta?

Uspešen začetek za nami

11. 7. 2017

Začetek letošnje edicije festivala Seviqc Brežice 2017 je uspešno za nami. Festival je uradno odprl vrhunski dirigent Paul Agnew, z odlično Academie baroque européenne d'Ambronay in programom Dido & Aeneas: Desmarest & Purcell.

PressCafé v Slovenski Bistrici

10. 7. 2017

vljudno Vas vabimo na naš PressCafé v sredo, 12. julija 2017 ob 11:00 uri v slaščičarno Cuker Kuhna, Slovenska Bistrica, Grajska ulica 11, kjer Vam bomo predstavili začetek osrednjega dela letošnjega festivala Seviqc Brežice in koncert zasedbe Concerto di Margherita s programom T'amo mia vita,

Predprodajne vstopnice

30. 6. 2017

Vabimo Vas, da pohitite z nakupom vstopnic. Predprodajna cena 10 EUR za katerikoli koncert velja samo pri plačilu do 30. junija 2017.

PressCafé v Brežicah uspešno za nami

28. 6. 2017

V sredo, 28.6.2017 smo v Brežicah gostili prvi PressCafé v tem letu. Na novinarski konferenci, ki je odprta tudi za širšo javnost, smo udeležencem predstavili letošnji koncertni program, vpetost festivala v mednarodno okolje in mednarodne povezave Eeemerging, Effe in Rema.