Podprite Seviqc Brežice v boju za enakopravnost v kulturi.
DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QUAM CREATA

ENG

PressCafé v Slovenski Bistrici

13. 8. 2018

Vabljeni na PressCafé, ki bo v petek, 17. avgusta 2018 ob 11 uri v kavarni Cuker kuhna (Grajska ulica 11, Slovenska Bistrica). Predstavili Vam bomo hrvaški ansambel Projekt Lazarus in njihov koncertni program Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara, s katerim bodo v soboto, 25. avgusta 2018 v Bistriškem Gradu predstavili hrvaško baročno glasbeno dediščino.

V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

10. 8. 2018

Na praznično sredo, 15. avgusta 2018, v Grad Brežice prihaja italijanska zasedba Orchestra Barocca San Marco pod vodstvom dirigenta Paola Faldija s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti. S sopranistko Lucio Cortese in solisti nas bodo popeljali v beneška gledališča 18. stoletja, kjer je bila uprizorjena večina Vivaldijevih oper.

PressCafé v Brežicah

6. 8. 2018

Vabimo Vas na naš PressCafé, ki bo v sredo, 8. avgusta 2018 ob 11:00 uri v Kavarni Božič (Brežice, Cesta prvih borcev 14). Predstavili Vam bomo italijanski Orchestra Barocca San Marco, ki bo nastopil v sredo, 15. avgusta v Gradu Brežice s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti.

Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

2. 8. 2018

Skrivnostni Hudičev turn je včeraj, 1. avgusta 2018, ponovno oživel. Glasba elizabetincev je, v izvedbi avstrijske zasedbe Ensemble rosarum flores, napolnila nabito poln vrtni paviljon in odmevala v noč. Koncertni program Heere rest my thoughts: instrumentalna glasba iz časa kraljice Elizabete I. je bil nabit s čustvi, prevladovali sta ljubezen in melanholija.

Naši koncerti v avgustu

10. 7. 2018

V avgustu pripravljamo za Vas 3 koncerte 3 vrhunskih ansamblov na 3 čudovitih lokacijah.

Consone Quartet navdušil s Haydnom in Beethovnom

22. 6. 2018

V sredo, 20. junija 2018 je v Viteški dvorani odmevala glasba dveh skladateljev, ki sta glasbeni umetnosti dala še posebno močan pečat, Haydna in Beethovna. Consone Quartet je svoj koncertni program naslovil »Haydn in Beethoven: Prelom s tradicijo« in vanj vključil Haydnov op. 76 / 5 in Beethovnov op. 18 / 1. Oba kvarteta sta nastala verjetno v istem letu (1798) in sta delo dveh velikanov različnih generacij, ki sta se med seboj ves čas navdihovala. V izjemni izvedbi Consone Quarteta sta kvarteta navdušila naše občinstvo.

Haydn in Beethoven na avtentičen način

18. 6. 2018

Viteško dvorano Brežiškega gradu bodo ponovno napolnili zvoki stare glasbe. Godalni kvartet Consone Quartet, ki je izjemno uspešen v mednarodnem projektu eeemerging, je za Vas pripravil koncertni program, s katerim želijo predstaviti glasbo dveh velikanov klasicizma.