DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

NOVICE

Srečno 2022

9. 1. 2022

Smeh stoletij in Kulturna politika...

Želim Vam

20. 12. 2021

en lep božič, v novem letu pa vse dobro. Z iskreno zahvalo vsem, ki ste svojo donacijo iz dohodnine...

Izpostavljamo

Struktura spletne strani

 

Poslovni načrt 2022

Mednarodna žirija Evropskega združenja festivalov nas je ob podelitvi znaka EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) ocenila kot vznemirljiv in navdihujoč festival stare glasbe. Seviqc Brežice je v Sloveniji sinonim za staro glasbo, ki na tem področju uveljavlja Slovenijo kot pomembno evropsko destinacijo. Vabim Vas, da se nam pridružite in tudi s tem sodelovanjem gradite svojo mednarodno prepoznavnost in ugled svoje blagovne znamke. 

 

Poročilo izvedbe

Poročilo prikazuje dogajanje od selitve festivala iz Radovljice (kjer smo program pričeli 1982) v Brežice leta 1997 do danes.

Poglavje Financiranje in kulturna politika prikazuje težavne razmere, v katerih smo opisane rezultate kljub vsemu dosegli, čeprav smo morali zaradi premajhne podpore marsikateri projekt opustiti ali se umakniti z določene lokacije. Izvedeno je naša najpomembnejša referenca, v tem poglavju zapisano pa tudi priporočilo kulturni politiki tako na državnem kot lokalnem nivoju.

Na državnem nivoju je zavožena kulturna politika pripeljala do najnižje točke, na lokalnem nivoju so domet razumevanja razen redkih izjem lokalni javni zavodi (zakonsko določeno sofinanciranje ustanovitelja) in ljubiteljska dejavnost. Skoraj povsod se pri lokalnem sofinanciranju zahteva lokalna rezidenca prijavitelja, ne pa kje bo program izveden. Tisti del administracije ministrstva, ki ureja naše sofinanciranje, se obnaša sovražno, minister molči. Tudi razprava ob interpelaciji ministra za kulturo je pokazala, da se razumevanje kulture giblje predvsem okrog javnih zavodov in problemov samozaposlenih. Za programe nevladnega sektorja z vrhunskimi in mednarodno verificiranimi rezultati pa je manevrski prostor podpore vsaj močno zožan.

 

Donacija iz dohodnine

Da nadaljujemo s svojim poslanstvom, potrebujemo podporo sodržavljanov, in se Vam zahvaljujemo, če ste ali še boste svojo donacijo iz dohodnine namenili našim naporom za dobro in mednarodno ugledno slovensko kulturo.

 

Umetniki

Obrazci za prijavo programov , s katerimi pričnemo programsko selekcijo umetnikov.

E-NOVICE

Naročite se na naše e-novice!

Naročniki e-novic imate popust zvestobe pri nakupu vstopnic

Po prijavi na e-novice boste na naveden e-mail prejeli pošto, kjer morate potrditi, da želite prejemati naše e-novice.

Izjava o zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Mednarodne povezave