Novice in obvestila

Dogodki

Program 2014

Najavljamo festival Seviqc Brežice 2014 na katerem bomo znova prisluhnili vrhunskim koncertom stare glasbe in najboljšim umetnikom z vsega sveta. Program se bo odvijal v prostorih kulturne dediščine po vsej Sloveniji z uradnim začetkom 22. junija 2014!
Celoten festivalski program lahko preverite TUKAJ!

Zgoščenka Seviqc Brežice 2013

V letošnjem letu smo izdali novo zgoščenko festivala Seviqc Brežice! Na zgoščenki je izbor najboljših delov festivala 2013.  Glasba je živa umetnost, ki združuje ljudi in prostore in menimo, da program nove zgoščenke prikazuje glasbo, tako kot je bila ustvarjena in tako kot je bila poustvarjena v čudovitih koncertnih dvoranah slovenske kulturne dediščine.
NAROČILO ZGOŠČENKE: Cena zgoščenke je 15,00 EUR. Zgoščenko lahko naročite TUKAJ

Avdio & Video galerija Seviqc Brežice

  Posnetki koncertov 2013 Več...
  Avdio posnetki koncertov - Radio Slovenija, Program ARS Več...
  Posnetki koncertov & prispevki RTV Slovenija Več...

Poslovni načrt 2014

Poslovne partnerje vabimo k ogledu promocijske ponudbe in festivalskih publikacij Seviqc Brežice v letu 2014 Več...
Festival Seviqc Brežice

Najlepši koncerti stare glasbe z vrhunskimi umetniki vsega sveta v najlepših kulturnih spomenikih Slovenije.

Festival Seviqc Brežice je danes v Sloveniji sinonim za staro glasbo. Na koncerte vabimo zgolj najuglednejše umetnike, ki izvajajo vrhunski program najvišje kvalitete. Skozi različne programske sklope kompleksno predstavljamo evropsko in svetovno glasbeno zapuščino, pri čemer posvečamo še posebno pozornost izvajanju glasbe, ki je nastala na slovenskih tleh. Koncertni program festivala vsako leto zajema glasbeno dediščino od srednjega veka do začetka 20. stoletja. Glasba na koncertih je izvajana z avtentičnimi inštrumenti in na avtentičen izvajalski način. V ospredju je živa umetnost, kakor pove tudi naše ime Seviqc: »SEmper VIva Quam Creata« ali »vedno živa kakor ustvarjena«.Program festivala je zasnovan izključno v maniri historične izvajalske prakse in se odvija zgolj v prostorih slovenske kulturne dediščine, na zgodovinsko pomembnih lokacijah in za obiskovalce še posebej zanimivih dogodkih.Iz sredstev davkoplačevalcev sofinancirajo festival Seviqc Brežice 2014: Francoski inštitut Charles Nodier (Ljubljana, SI), Institut Français (Paris, FR), Mestna občina Celje (Celje, SI), Ministrstvo za kulturo (Ljubljana, SI), Občina Brežice (Brežice, SI), Občina Dolenjske Toplice (Dolenjske Toplice, SI), Občina Grad (Grad, SI), Občina Makole (Makole, SI), Občina Rogaška Slatina (Rogaška Slatina, SI), Občina Slovenska Bistrica (Slovenska Bistrica, SI), Radiotelevizija Slovenija javni zavod, Ljubljana (Ljubljana, SI) in / and Veleposlaništvo Republike Avstrije (Ljubljana, SI).

Festival Seviqc Brežice 2014 smo pripravili s koproducenti programa: Ad libitum Konzertwerkstatt gGmbH (Villach, AT), Associazione Orchestra Sinfonica "Guido d'Arezzo" (Arezzo, IT), Centre culturel de rencontre d'Ambronay (Ambronay, FR), Festival Kvarner (Opatija, HR), New European Opera (Paris, FR) in / and Piccolo Festival (Reana del Rojale, IT).
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Vizitka zavoda Ars Ramovš in kontakti >>>