DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Ensemble rosarum flores napolnili Hudičev turn

2. 8. 2018

V sredo, 1. avgusta 2018 je Hudičev turn napolnila glasba iz časa kraljice Elizabete I. v izvedbi avstrijske zasedbe Ensemble rosarum flores. S koncertnim programom Heere rest my thoughts so navdušili občinstvo. Koncert v štirih delih nas je popeljal skozi raznolikost človeških občutkov, od brezskrbnega mladostnega življenja, simboliziranega z energijo slavčka, ljubezni v vseh pogledih, melanholije, ki je tako značilna za to obdobje vse do živahnega zaključka z veselimi plesi. 

Uro pred koncertom, na predtaktu v Dolenjskih Toplicah, so nam glasbeniki predstavili koncertni program in značilnosti obdobja Elizabete I. Izvedeli smo, da je kraljica vsako jutro poklicala svojega lutnjista in odplesala 20 galliard, poskočnih plesov. Ni znano kako je bila kraljica takrat oblečena, obstajajo tudi mnenja, da je bil lutnjist slep. Po pogovoru z umetniki so si obiskovalci ogledali razstavo akademskega slikarja Jožeta Kumra v Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice. 

Najlepša hvala vsem obiskovalcem za bučne in dolge aplavze, umetnikom za prekrasen koncert ter našim partnerjem za vso pomoč in podporo pri organizaciji tega izjemnega dogodka. Se vidimo na naših naslednjih koncertih!