Podprite Seviqc Brežice v boju za enakopravnost v kulturi.
DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QUAM CREATA

ENG
Ensemble rosarum flores (AT)

Ensemble rosarum flores (AT)

Heere rest my thoughts: Instrumentalna glasba iz časa kraljice Elizabete I.

Kdaj: 1. 8. 2018 ob 20:30

Naš program vodi skozi raznolikost človeških občutkov. Stalni krog narave je najprej simbol brezskrbnega in prijetnega življenja, označenega z mladinsko energijo - simbolizirano, na primer s pesmijo slavčka. Kot je značilno za angleško glasbo okrog leta 1600, je osrednja tema ljubezen. Ljubezen v vseh pogledih: od velikega veselja in polnega upanja do obupa in grenkega razočaranja. 

Predtakt

Predtakt

Vabljeni na festivalski predtakt, kjer bo dirigent Paolo Faldi predstavil koncertni program Orchestra San Marco di Pordenone.

Kdaj: 15. 8. 2018 ob 19:30
Projekt Lazarus (HR)

Projekt Lazarus (HR)

Brevis et facilis pslamorum, baročna osvežitev s Hvara 

Kdaj: 25. 8. 2018 ob 20:30

Raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavitev hrvaške in evropske glasbene dediščine so glavni cilji “Projekta Lazarus", ki se uresničujejo z dvema osnovnima procesoma: z raziskovanjem neznane in nedotaknjene glasbene literature od 16. do 18. stoletja, v sodelovanju s strokovnjaki za omenjeno obdobje, ob hkratnem modeliranju profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in izvedbo glasbenega materiala. Ansambel "Projekt Lazarus" je namenjen tudi predstavitvi del, ki se redko ali skoraj nikoli ne izvajajo, pa tudi tiste, za katere ni zvočnih ali video posnetkov.

Pretekli dogodki