Podprite Seviqc Brežice v boju za enakopravnost v kulturi.
DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QUAM CREATA

ENG

Continuum

Kdaj: 30. 11. 2017 ob 20:00

Vabljeni!

Naroči vstopnice:

Cena vstopnice: 20 - 25 €

Festibus: 10 €, odhod ob 17:15 izpred Hale Tivoli, Ljubljana

Continuum (DE):

Marie Luise Werneburg: sopran

Elina Albach: čembalo

 

http://www.continuu-m.com/ 

FACEBOOK

Intimen in lep koncert, ki ponuja sveže in obetavne poglede na nekatere najbolj priljubljene skladatelje baročne dobe, med njimi Johanna Sebastiana Bacha in Henryja Purcella.

 

Sporočilo umetnikov obiskovalcem

 

Kot čembalistka in vokalistka imava najrajši obdobje baroka. Ker sva umetnici, ki živiva v 21. stoletju, a izvajava glasbo 17. in 18. stoletja, morava poiskati povezavo med tem priljubljenim repertoarjem – preteklostjo – ter sedanjostjo – najinim občinstvom. Pri predstavitvi izbora skladb za vokal in generalni bas na gradu Brežice združujeva mnoge vidike te glasbe, uporabljava postavitve v različnih prostorih, vključujeva improvizirane prehode, itd. ter tako ustvarjava enkraten in občuten koncertni večer.

 

O projektu

 

Čembalistka Elina Albach želi s svojim ansamblom CONTINUUM in sopranistko Marie Luise Werneburg predstaviti baročni repertoar z vsem njegovim bogastvom in raznolikostjo besedil v sodobnem okviru. Ne zanima je le značilna, neposredna koncertna oblika, pač pa želi ustvarjati sodoben repertoar ob uporabi vsestranskih možnosti baročnih glasbil. 

 

Continuum (DE)

Glasbeni jezik ansambla CONTINUUM se giblje v območju med starim in novim, med 17. in 21. stoletjem, med znanjem in inovacijo, med vokalno in instrumentalno glasbo. CONTINUUM je nov in obetaven ansambel, ki išče nove zamisli, ob polnem upoštevanju originalnih predlog.

Program dogodka

Program ansambla CONTINUUM na gradu Brežice prikazuje različne barve vokalnega repertoarja z generalnim basom. Prične z zgodnjebaročnim repertoarjem skladateljev Claudia Monteverdija in Girolama Frescobaldija, potuje skozi Purcellov London in njegove angleške skladbe proti sredini 18. stoletja z Johannom Sebastianom Bachom in nekaterimi njegovimi najmanj poznanimi skladbami: gre za pesmi, ki jih je komponiral in zbral za svojo drugo ženo Anno Magdaleno Bach. Intimen in lep koncert, ki ponuja sveže in obetavne poglede na nekatere najbolj priljubljene skladatelje baročne dobe. 

Lokacija

Brežice, Grad Brežice

Dvonadstropni grad je najmogočnejša stavba v Brežicah, zgrajena sredi 16. stoletja, na mestu kjer je stal grad, porušen med vseslovenskim kmečkim uporom leta 1515. V mirnejših časih je plemiška rodbina Attems grad spremenila v rezidenco.

PARTNERJI

FESTIBUS

Cena Festibusa (avtobusna povezava z vsemi koncerti zunaj Ljubljane) je enotna ne glede na lokacijo in znaša 10,00 EUR. Odhod izpred Hale Tivoli.